Italiaanse Dolci
Hoe zuidelijker hoe zoeter, en dat geldt zeker voor Sicilië. Op het eiland zijn de zoete invloeden vanuit de Arabische overheersing nog voelbaar. In onze Italiaanse webwinkel vindt u een breed assortiment aan zalige zoete producten.
Confiture kopen
Confiture kopen doet u bij Amesi! Onze confitures uit Sicilië zijn écht bijzonder, dit komt vooral door het gebruik van de vruchten. Het fruit uit Sicilië heeft door de hoeveelheid zon en warmte én door de rijke bodem een zoetere smaak dan fruit hier in Nederland. Onze confiture en marmelade wordt op ambachtelijke manier bereid, met veel vers fruit uit de directe omgeving. Daarom vallen deze producten ook niet onder de categorie jam. Heerlijke pure confiture of marmelade kopen, rechtstreeks uit Sicilië is nu eenvoudig, via onze winkel. Probeer eens onze onnavolgbare perenconfiture met stukjes cacao, of onze arancia amara marmelade...
Honing
Honing is een ware delicatesse in Italië. De Italianen gebruiken honing vooral voor de verrijking van gebak, koek en ijs. Maar ook gebruiken zij honing bij kaas, denk hierbij vooral aan kazen zoals ricotta. Of truffelhoning op een geroosterd sneetje brood....Onze honing komt rechtstreeks uit Sicilië, hier wordt honing gemaakt volgens hoge kwaliteitsstandaarden. Onze honing is daarnaast ook nog eens gezond, doordat er flink veel vitamines, mineralen en antioxidanten in zitten. Niet geheel onbelangrijk om te weten is dat onze honing tot stand komt door de hulp van bijen die uitsluitend van één soort plant nectar halen, in tegenstelling tot meerdere. Deze soort honing noemt men monoflorale honing, bijen bezoeken dan slechts één soort bloemen.
Italiaanse crème
Italiaanse crème is het beste te vergelijken met de pasta of pindakaas die wij hier in Nederland op brood smeren. MAAR dan wel gemaakt ZONDER PALMOLIE!! In Italië wordt crème niet zozeer op brood gebruikt, maar veel meer als vulling van croissants en gebak of als topping voor crêpes. Ook hier geldt dat de Italiaanse crèmes uit het zuiden zoeter zijn dan in het noorden. Onze crèmes zijn uiteraard prima te gebruiken op brood, zeker als u eens wat anders wilt als ontbijt. Probeer eens pistache crème, chocoladepasta, of amandel crème.
Pure chocolade
Pure chocolade komt uit Sicilië! In het Siciliaanse plaatsje Modica maakt men de meest pure chocolade.
Deze chocolade wordt gemaakt volgens het oeroude recept van de Azteken.. Deze chocolade wordt gemaakt van de beste cacaobonen uit West-Afrika en er zijn geen kunstmatige stoffen gebruikt. Dit geeft een unieke en bijzondere smaak, ook omdat er geen cacaoboter wordt gebruikt tijdens de bereiding. De chocolade heeft ook een wat losse, haast fijnkorrelige structuur en is minder hard dan u wellicht gewend bent. Ontdek ook de combinaties van chocolade met inheemse Siciliaanse producten, zoals chocolade met pistache, chocolade met vanille en chocolade met citroen en gember. De chocolade is uitermate geschikt voor vegetariërs en veganisten maar vooral voor mensen die houden van échte chocolade.
Italiaanse koekjes
De meest bekende Italiaanse koekjes zijn de cantuccini, die u vast weleens tegenkomt als begeleiding bij een kopje koffie. Onbekender, maar veel lekkerder (tenminste dan vinden wij) zijn Italiaanse koekjes zoals croccantino. Italiaanse amandelkoekjes of ‘croccantino amandel’ zijn in Italië een bekende delicatesse. Deze amandelkoekjes zijn met de hand gemaakt en hebben een lekkere, schilferige en lichte structuur. Proef ook andere smaken zoals Italiaanse koekjes met pistache of amandelkoekjes met sinaasappel.
Nougat
Wij verkopen échte nougat uit Italië, Sicilië, gemaakt met Siciliaanse grondstoffen zoals amandel en pistache. De nougat is niet goedkoop want deze wordt nog ambachtelijke bereid, handwerk dus. Ook leuk om iemand kado te geven: onze nougatbox mooi verpakte nougat overgoten met chocolade. Ontdek ook onze smaken nougat met amandelen en nougat met allerhande smaken zoals pistache.