Nougat
De oorsprong van nougat lijkt in nevelen gehuld. In een poging de geschiedenis van nougat te traceren, kom je zelf in China uit. Het lijkt erop dat nougat hier werd geboren. Maar velen zeggen ook dat nougat door de Arabieren is meegenomen naar Europa, specifiek naar de landen rondom de Middellandse Zee. Nougat zou een variant zijn van de beroemde ‘cubbaita’ of ‘giuggiolena’, dit zijn Arabische zoetigheden gemaakt van honing en sesam.
Italiaanse Nougat
De Italiaanse nougat is in Italië een bekende zoete delicatesse. Italianen gebruiken nougat vooral rond de feestdagen (Kerstmis en Pasen). De nougat bestaat uit een mengsel van eiwit, honing en suiker, gevuld met amandelen, walnoten, pinda of geroosterde noten.
De Italiaanse nougat is grofweg te verdelen in twee soorten, de harde en de zachte. Het verschil is te wijten aan verschillende factoren, zoals de duur van het koken en de samenstelling van het recept, waardoor het deeg vaak harder of zachter is. Meer moderne varianten van Italiaanse nougat omvatten de klassieke nougat bedekt met chocolade. Een ander type, met marsepein (amandelspijs bedekt met fijne chocolade fondant of poedersuiker) is goed beschouwd geen "nougat".
Nougat kopen
Echte nougat kopen doet u bij Amesi. Onze nougat (of noga of torrone) zijn uniek door hun zachte textuur en zorgvuldig gebruik van amandelen en pistachenoten tijdens het productieproces. Zoals de Italianen zeggen, is het product een prachtige aankondiging voor het gehemelte.
In de Nougat Assortiment , vindt u de meer zachte nougat. De nougat amandel, nougat pistache en nougat amandel met gekonfijte sinaasappel zijn van het meer harde soort. Probeer de nougat in combinatie met champagne of gewoon bij de thee of koffie.