Italiaanse koekjes
Italiaanse koekjes worden in het Italiaans meestal aangeduid met ‘biscotti’. Het woord komt voort uit het middeleeuwse Latijnse woord ‘biscotus’. Dit betekent zoiets als; twee keer gekookt of gebakken. Het ging dan om producten die in de oven tweemaal werden gebakken en dus droog waren en opgeslagen konden worden voor langere tijd. Italiaanse koekjes waren daarmee erg nuttig tijdens lange reizen en oorlogen. Italiaanse koekjes waren zo het hoofdvoedsel van de Romeinse legioenen. In het moderne Italiaans verwijst het woord ‘biscotti’ naar allerlei Italiaanse koekjes, één of twee keer gebakken.
Italiaanse amandelkoekjes
Italiaanse amandelkoekjes zijn in Italië een belangrijke delicatesse. Amandel is een belangrijk ingrediënt, dat op grote schaal gebruikt wordt in de verschillende traditionele keukens in de Middellandse Zee en in het bijzonder in de Siciliaanse keuken.
De zoete amandel wordt ook gebruikt voor het maken van de Italiaanse amandelkoekjes uit Sicilië, ook wel bekend als ‘croccantino amandel’. De amandelkoekjes hebben een lekkere, schilferige en lichte structuur. Daarnaast zijn ze met de hand gemaakt.
Italiaanse koekjes kopen
Italiaanse koekjes kopen doe je hier! Onze Italiaanse koekjes zijn vervaardigd van hoogwaardige zoetwaren. De koekjes zijn gemaakt van pistachenoten, amandelen en hazelnoten. De koekjes hebben een lekkere, schilferige en lichte structuur.
Wilt u van meerdere smaken genieten of iemand een origineel kado geven? Probeer dan de Italiaanse koekjes box, een mooi verpakte koekjes box waarin u pistachekoekjes, amandelkoekjes en amandel- en cacaokoekjes samen aantreft. Deze koekjesboxen kunnen wij voor u bestellen.