Menu
EUR

Confiture en marmelade uit Sicilië

Puur fruit uit Sicilië! Een selectie confituren en marmelades van de hoogste kwaliteit, ambachtelijk gemaakt van vers fruit en citrusvruchten.

14 Producten
Toon:
Toon 1 - 14 van 14
Confiture en marmelade uit Sicilië

Siciliaanse Confiture of Marmelade


Confiture of marmelade uit Sicilië zijn niet te vergelijken met de marmelade of confiture uit de supermarkt. De vruchten die geselecteerd worden zijn afkomstig van Siciliaanse bodem. Het fruit van Sicilië staat bekend om de verrukkelijke smaak. fruit op Sicilië gedijt namelijk uitstekend onder de mediterraanse zon én profiteert van de verschillende klimaatsoorten, van zeeklimaat tot bergklimaat. Bovendien wordt er streng gelet op de landbouwmethodes, De Slow Food foundation ziet hier op toe. Ook de bodemgesteldheid speelt hier een grote rol, de bodem rondom de Etna wordt geroemd om de vruchten die ze voortbrengt. O.a. De appelbomen welke op de Etna te vinden zijn zijn wereldberoemd: De Mele dell Etna daar wordt een bijzondere confiture van gemaakt. Hierdoor is het fruit gewoon fruitiger dan elders. En dat proef je! Maar dat is het niet alleen. Sicilianen maken jam nog altijd op ambachtelijke wijze. Met véél puur fruit, waardoor het confituur of confiture mag heten.

Door het aangename klimaat staat het Zuid-Italiaanse eiland ook bekend om zijn vele citrusvruchten, die meerdere keren per jaar geoogst worden. Dit levert een fantastische marmelade op van bekende citrusvruchten als sinaasappel, de beroemde arancia amara, limoen, bloedsinaasappel, citroen en mandarijn.

Hoe wordt confiture en marmelade gemaakt?

In Sicilië wordt de confiture nog steeds bereid volgens  traditioneel recept. Bij het bereiden van confituren en marmelades wordt het fruit in stukken gesneden. Er wordt geen gebruik gemaakt van fruitpuree. Hierna wordt het pure fruit samen met de suiker aan de kook gebracht, en aansluitend  ingemaakt. Resultaat: een pure confiture en marmelade met alleen het beste verse fruit dat onder Siciliaanse zon groeit en rijpt!
   

Gebruik van confiture of marmelade

Ja, als broodbeleg of op een croissant, lekker dippen. Dat is bekend. Maar met onze confiture kan nog veel meer, bijvoorbeeld op pannenkoek of flensjes, of als vulling voor (biscuit)taarten of cake. Of denk ook eens aan een crostata.  Of serveer een marmelade bij een chocoladetaart of -mousse. En sommige varianten, zoals vijgenconfiture en appelconfiture  passen pook perfect bij een stukje kaas. 

Marmelade of confiture kopen

In onze webwinkel proberen wij u een mooi assortiment aan te bieden met vooral bijzondere smaken zoals bijvoorbeeld arancia amara, pere alla vaniglia of fichi alla cannella

Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €55,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »