Grof zeezout
Smaak: puur zeezout
Lekker bij gebakken vlees en vis, pasta en salades
Inhoud 140 gram
Lees meer.
Dit pure zeezout wordt op geheel natuurlijke wijze gewonnen uit de zoutpannen van Trapani aan de noordwestkust van Sicilië. Zeezout uit Trapani staat bekend als een van de beste soorten zout te wereld. Geen wonder dat het niet alleen in Italiaanse restaurants wordt gebruikt, maar door chefkoks over de hele wereld!
Inhoud | 140 gram |
Ingrediënten | zeezout 100% |
Gebruik | vis- en vleesgerechten, pasta, salades |
Het zeezout komt goed tot zijn recht als het na het koken of bakken over het gerecht wordt gestrooid. Maar ook om te koken is het dankzij de grove structuur geschikt, waardoor het langzaam oplost tijdens het koken. Daarnaast zorgt het vocht in de zeezoutkristallen dat het zout minder snel oplost en daarmee de kristallen langer intact blijven waardoor de smaak langer behouden blijft.
√ 100% natuurlijk, geen toevoegingen
√ Hoge kwaliteit!
√ Onmisbaar in elke keuken
Voor de noordwestkust Sicilië ligt Trapani waar al eeuwen zeezout op traditionele wijze wordt gewonnen. Het zout wordt simpelweg verkregen door zeewater voor de kust in kwelders te laten verdampen. De productie wordt met de hand gedaan en het zout wordt op natuurlijke wijze gedroogd. Dit alles op dezelfde wijze als eeuwen geleden in de tijd van de Feniciërs. Het karakter van het zeezout wordt vormgegeven door het zeewater, de zon en de wind. Dit unieke zeezout staat er bekend enorm goed te zijn voor de gezondheid. Zo is het rijk aan magnesium en bevat het veel mineralen zoals sulfaten, calcium, magnesium, kalium, ijzer en sporenelementen zoals strontium, mangaan, jodium, zink, fluoriden, zilver, boor, silicium, koper. Allemaal zeer belangrijke bouwstoffen voor het menselijke lichaam!
Het zeezout dient altijd droog en koel te worden bewaard. Na opening kan het nog lange tijd gebruikt worden.