Zeezout met pepertjes
Ambachtelijk zeezout met pittige pepers
Lekker bij vlees, kip, pasta en salade
Inhoud 140 gram
Lees meer.
Voor wie van echt pittig houdt is dit zeezout met pepertjes of ‘peperoncino’ zoals de Italianen het noemen de ideale smaakmaker om pasta’s of vleesgerecht wat extra ‘spice’ te geven. Deze peperoncino groeit op veel plekken op Sicilië. Na de pluk worden ze gedroogd en gelden als hét pittige ingrediënt op het eiland. Van pasta’s tot salades, deze smaakmaker uit Trapani geeft je gerecht net dat beetje extra pit.
Inhoud | 140 gram |
Ingrediënten | zeezout 95%, peperoncino 5% |
Gebruik | (gegrild) vlees, pasta, salades en kip |
Het zeezout komt goed tot zijn recht als het na het koken of bakken over het gerecht wordt gestrooid. Maar ook om te koken is het dankzij de grove structuur geschikt, waardoor het langzaam oplost tijdens het koken. Daarnaast zorgt het vocht in de zeezout kristallen dat het zout minder snel oplost en daarmee de kristallen langer intact blijven waardoor de smaak van het zout en de jasmijn, langer behouden blijft.
√ 100% natuurlijk, geen toevoegingen
√ Pittige smaak van peperoncino
√ 'Spicy' smaakmaker voor vlees en pastagerechten
Voor de noordwestkust Sicilië ligt Trapani waar al eeuwen zeezout op traditionele wijze wordt gewonnen. Het zout wordt simpelweg verkregen door zeewater voor de kust in kwelders te laten verdampen. De productie wordt met de hand gedaan en het zout wordt op natuurlijke wijze gedroogd. Dit alles op dezelfde wijze als eeuwen geleden in de tijd van de Feniciërs. Het karakter van het zeezout wordt vormgegeven door het zeewater, de zon en de wind. Dit unieke zeezout staat er bekend enorm goed te zijn voor de gezondheid. Zo is het rijk aan magnesium en bevat het veel mineralen zoals sulfaten, calcium, magnesium, kalium, ijzer en sporenelementen zoals strontium, mangaan, jodium, zink, fluoriden, zilver, boor, silicium, koper. Allemaal zeer belangrijke bouwstoffen voor het menselijke lichaam!
Het zeezout dient altijd droog en koel te worden bewaard. Na opening kan het nog lange tijd gebruikt worden.