Zoete combinatie van balsamicoazijn gerijpt in eikenhouten vaten en vijgen.
Inhoud: 250ml
O.a. te gebruiken bij salades, fruitsalades, kazen, desserts, ijsjes en yoghurt.
Lees meer.
Emiliana Balsamico Azijn is het resultaat van een prachtige ontmoeting tussen balsamicoazijn gerijpt in eikenhouten vaten en vijgen.
Kenmerken
Op zicht lijkt het dicht en donkerbruin van kleur. In de neus heeft het een boeiende, zoete en zeer aangename vijgengeur. De smaak heeft een volle, ronde, fruitige en aanhoudende smaak waardoor hij uiterst aangenaam en evenwichtig is.
Ingrediënten
Gekookte most, wijnazijn, balsamicoazijn van Modena IGP, vijgenextract, vijgenaroma.
Lekker met salades, fruitsalades, kazen, desserts, ijsjes en yoghurt.
Over Emiliana, een verhaal van passie en uitmuntendheid:
Het bedrijf ontstond in Carpi, op het platteland van Modena, een gebied dat wereldwijd bekend staat om de productie van balsamicoazijn. Het product is gemaakt met Lambrusco- en Trebbiano-druiven geteeld in de eigen wijngaarden. In de fasen van het productieproces worden moderne technologieën gebruikt met volledig respect voor de traditie om een natuurlijk dicht product te verkrijgen dat het eeuwenoude familierecept volgt.
In de producten worden geen kleurstoffen of verdikkingsmiddelen gebruikt. Het gehele productieproces, van de verwerking van de grondstoffen tot het bottelen, wordt gegarandeerd door controle- en certificeringsinstanties.
Culinair erfgoed
Emiliana heeft een culinair erfgoed dat al generaties lang in dit gebied geworteld is en doorgegeven wordt door de families die altijd in deze gebieden hebben gewoond
Het productieproces van de traditionele balsamico azijn
1. De druivenoogst; De druiven komen uit de eigen wijngaarden zodat er volledige controle is over de grondstof
2. Het persen; De vers geoogste druiven worden geperst om het vaste deel (schillen, zaden...) van de druivenmost te scheiden.
3. Het koken van de most; De door het persen verkregen most wordt vervolgens gekookt om een stroperige en zoete siroop te verkrijgen.
4. Het acetificatieproces; Aan de gekookte most wordt een hoog azijngehalte wijnazijn toegevoegd om een zoetzuur mengsel te verkrijgen waaruit balsamicoazijn ontstaat
5. Het rijpingsproces; In de volgende fase wordt de geacetificeerde most overgebracht naar eikenhouten vaten om de organoleptische kenmerken van het product te verfijnen en zo balsamicoazijn van Modena IGP te worden
6. Bottelen; Na verfijning wordt het product gecontroleerd, gefilterd en uiteindelijk gebotteld.