Italiaanse truffelhoning
Zachte acaciahoning met delicate truffel
Lekker bij mildere kazen, zoals schapenkaas, geitenkaas als belegen kazen zoals Parmigiano Reggiano, Pecorino di Fossa of ricotta.
Inhoud: 125 gram
Lees meer.
Deze truffelhoning is gemaakt van pure acaciahoning waar stukjes gedroogde zomertruffel 'Tuber Aestivum Vitt aan zijn toegevoegd. Een écht natuurproduct, zonder toevoegingen.
Originele combinatie met een buitengewone geur.
Ideaal als voorgerecht of dessert, vergezeld van zowel verse als belegen kazen zoals Parmigiano Reggiano, Pecorino di Fossa of ricotta.
Ook uitstekend geserveerd op een goed Bourbon vanille-ijs met gehakte amandelen voor een verfijnd dessert.
Inhoud | 125 gram |
Ingrediënten |
Acaciahoning 98% uit Italië, Zwarte zomertruffel 0,4% (Tuber Aestivum Vitt) uit Italië, aroma, cognac. |
Gebruik | kazen zoals pecorino, geitenkaas, schapenkaas, Parmezaanze kaas, (geroosterd) brood en bij fruit |
De truffelhoning heeft een kristalheldere goudgele kleur met stukjes zwarte truffel. De truffel wordt handmatig geselecteerd waarna met veel aandacht de stukjes truffel worden toegevoegd aan de honing. Acaciahoning is een van de meest gerespecteerde en gewilde Italiaanse producten. De honing geeft een zoete smaak met delicate hints van vanille en een lichte nasmaak van bittere amandelen. Perfect bij de verfijnde smaak van zwarte truffel. Dit Italiaanse topproduct zal zelfs indruk maken op de meest veeleisende fijnproevers!
100% natuurproduct
Dé perfecte smaakmaker voor kazen
U kunt deze honing met truffel gebruiken voor vele gerechten. Van koude gerechten zoals vleeswaren en kazen tot meer uitgebreide gerechten, zoals geroosterde konijn en gestoofde peren. Het is heerlijk bij mildere kazen zoals schapen- en geitenkaas, maar ook bij Pecorino en Parmezaanse kaas. En bij kwark en vanille-ijs. Zelfs op brood en fruit verrast deze speciale delicatesse.
TRUFFEL RECEPT
Crostini met truffelhoning (4 personen)
Benodigdheden:
- 4 sneetjes brood van goede kwaliteit! Liefst iets dikker gesneden.
- 8 plakjes spek uitgebakken, koop dit bij je lokale slager die kan je het best adviseren
- truffelhoning
- Pecorino of Parmiggiano kaas
Bereiding:
Rooster de sneetjes brood. Plaats vervolgens de stukjes spek met kaas op het brood en garneer het geheel met een lepeltje truffelhoning.
Om de kwaliteit zo goed mogelijk te houden is het aan te raden de honing uit de buurt van licht en warmte te houden. Na opening kan de honing nog zo'n 24 maanden worden gebruikt. De geur is zo intens dat het het beste is om het potje een paar minuutjes te openen vóór het serveren.