Trofie Pasta
Trofie is de meest geliefde pastasoort uit de Italiaanse kuststreek Ligurië, met de alom bekende stad Genua- Genova. Het zijn met de hand gerolde kronkelige vormpjes van durum tarwe en water.
Een typisch Ligurisch gerecht is de "Trofie al pesto - trofie pasta met pesto Genovese"
Ingrediënten: 100% Italiaans durum tarwe griesmeel (van harde tarwe) en water. Deze pasta soort is 100% natuurlijk.
Bevat Gluten
RECEPT! Een pasta pesto, maar dan met pasta en aardappel!
Trofie pasta met pesto alla Genovese en aardappelen en boontjes
4 personen
- 1 potje groene pesto - pesto alla Genovese
- 400 gram trofie voor 4 personen (of anders kant en klare)
- 4-5 gekookte aardappelen
- 200 gr sperzieboontjes
- Parmezaanse kaas of pecorino
- extra vierge olijfolie
- geraspte citroenschil
- eventueel pijnboompitjes
-
Schil de aardappelen en kook deze met een klein beetje zout gaar. Giet de aardappelen af en laat ze uitdampen. Zorg wel dat ze niet te veel afkoelen.
-
Maak ook de boontjes schoon en breek ze in stukken. Kook ze gaar, giet ze af en houdt ze warm.
-
Kook de Trofie pasta in 6- 7 minuten gaar. ( bewaar een beetje kookvocht)
-
Ondertussen doe je in een pan met een anti aanbaklaag een scheut extra vierge olijfolie. Meng de aardappelen en de boontjes in de pan met de olijfolie. De aardappelen en de boontjes hoeven niet te worden gebakken. gewoon even opwarmen.
-
Zodra de pasta klaar is meng deze dan met de boontjes en de aardappelen.
-
Meng de pesto erdoor. Goed mengen en kort opwarmen. Eventueel een beetje kookvocht toevoegen om het smeuïg te houden.
-
Serveer met een beetje citroenrasp, scheutje olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas of pecorino en enkele pijnboompitjes.