Tomaten en tomatensauzen
Amesi haalt de beste tomaten en tomatensauzen uit Italië naar Nederland. Ervaar zelf maar het verschil in smaak. De bekende zuid-Italiaanse tomatensoorten zoals de Siccagno tomaat en uiteraard de San Marzano.
Met als doel om de smaak van verse tomatensaus vast te houden worden de verse tomaten geoogst en direct verwerkt in de heerlijkste sauzen. Neem als voorbeeld de tomatensauzen van Tudia of Campo d'oro. Beiden telen de Siccagno tomaat op eigen land, in de dorre gebieden in het centrum van Sicilië. Kenmerken van deze tomatensoort is dat deze rijk is aan pulp en arm aan water. Het maakt de sauzen smaakvol en rijk, zoet en authentiek. De tomaat is rijk aan antioxidanten (lycopeen) en aan vitamine A en C.
Waarom de sauzen van Tudia en Campo d'oro zo heerlijk en voedzaam zijn?
Natuurlijke teelt: De ingrediënten worden gekweekt in een natuurlijke omgeving, badend in zonlicht en met zorg verzorgd, waardoor een optimale groei en smaakontwikkeling wordt gegarandeerd.
Zachte verwerking: door dubbel te stomen, op delicate wijze de rijke smaken en essentiële voedingsstoffen van onze ingrediënten, waardoor onze sauzen niet alleen heerlijk zijn, maar ook licht verteerbaar.
Beste ingrediënten: De sauzen worden zorgvuldig met de beste extra vierge olijfolie en aromatische kruiden doordrenkt, waardoor hun smaakprofiel en voedingswaarde worden verbeterd.
Gegarandeerde versheid: De tomaten worden slechts 8-10 uur vóór verwerking met de hand geplukt, zodat ze hun maximale versheid en smaak behouden.
Natuurlijke conservering: Er wordt gebruik gemaakt van een natuurlijk pasteurisatieproces om de houdbaarheid van de sauzen te verlengen zonder de noodzaak van verdikkingsmiddelen of chemische additieven, waardoor hun zuiverheid en gezondheid behouden blijven.
Allergievriendelijk: De sauzen van Tudia zijn allemaal glutenvrij, waardoor ze tegemoetkomen aan een breed scala aan dieetvoorkeuren en beperkingen.