Tagliatelle is een extra brede lintpasta.
100% Italiaans durum tarwe griesmeel en zuiver bronwater uit de Monti Lattari-bron.
Pasta getrokken door bronzen mallen
Droogproces op lage temperatuur en langzame droging tot 28 uur
Inhoud: 500 gram
Lees meer.
Het verhaal gaat dat de romein Cicero al dol was op de laganum, de lange platte deegwaren die we nu als Tagliatelle kennen. De historie zou zelfs nog verder teruggaan tot zo´n 3000 jaar geleden toen de Etrusken er ook al van smulden. De voorliefde voor deze heerlijke pasta is dus van alle tijden.
De Tagliatelle IGP is onder ideale temperaturen en luchtvochtigheid bereid en stoglia antica, op traditionele wijze, uitgerold, waarna de pastabladen tot lange, platte tagliatelle worden versneden.
Drapeer de nestjes Tagliatelle IGP op je mooiste pastabord en versier ze met een ragu Toscano van gehakt, salami, huisgemaakte tomatensaus, een volle rode wijn en verse rozemarijn.
Pasta uit Gragnano: De hoogst gewaardeerde pasta ter wereld!
Pasta uit Gragnano in Campania, Italië, staat bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit, mede dankzij het unieke lokale microklimaat. De stad, gelegen tussen de Monti Lattari en de Amalfi-kust, profiteert van constante luchtstromen van de Tyrreense Zee. Deze zee- en bergwinden zorgen voor een gelijkmatige, langzame droging van de pasta, wat de natuurlijke smaken van de durum tarwe behoudt en een kenmerkende textuur geeft.
Het was om deze reden dat de koning van Napels in de 18e eeuw besloot dat slechts twee plaatsen geschikt waren om de tarwe te verbouwen voor de rest van de bevolking: Napels en Gragnano (IGP staat voor een “gegarandeerd streekproduct”). De durumtarwe moest bovendien vermengd worden met het calciumarme bronwater van de Monti Lattari gebergte.
Alle pasta van Pastificio D'Aniello IGP worden gemaakt van het beste grofkorrelige griesmeel van de eerste extractie, dat vervolgens wordt vermengd met zuiver bronwater uit de Monti Lattari-bron. Het traditionele trekken van de pasta door bronzen mallen en het lange en delicate droogproces bij lage temperatuur helpen om dit unieke en kwalitatief hoogstaande product af te maken.
Elke verpakking Tagliatelle IGP weegt 500 gram.