Chocolade uit modica met sinaasappel
Mild van smaak gecombineerd met het frisse van sinaasappel
Lekker het dessert of bij koffie en thee
Inhoud: 100 gram
Lees meer.
Chocolade met sinaasappel.Door de gebruikte hoeveelheid cacao al mild van smaak, maar met frisse sinaasappelsmaak is deze reep een genot voor chocolade liefhebbers.
Ingrediënten | cacao (50%), suiker, sinaasappel (0,3%) |
Bereiding Modica Chocolade
Modica chocolade wordt gemaakt in Sicilië, in Modica. Deze chocolade heeft een zeer donkere kleur, bijna zwart met bruintinten en een ruwe structuur met grove korrels. De bereiding vindt plaats bij lage temperaturen van maximaal 35 tot 40 C. Dit geeft de chocolade een ietwat doffe kleur en doordat de suiker niet volledig is gesmolten zijn de suikerkorrels bijna zichtbaar. De cacaomassa wordt vervolgens gemengd met suiker of rietsuiker, specerijen, noten en fruit. Zoals vanille, kaneel, citroen, sinaasappel, jasmijn, rode peper, amandelen en pistache. Het zachte mengsel wordt tenslotte in de bijzondere en kenmerkende Lanni gegoten: de rechthoekige vorm met groeven. Wat Modica chocolade zo intens en uniek maakt, is dat er geen cacaoboter wordt gebruikt en de chocolade vrij is van stoffen zoals plantaardige vetten, soja lecithine en melk.