Semola di grano duro is geschikt voor het maken van pasta. Voor pizza gebruik je 50% semola en 50% tipo 00 bloem. De semola is per 1 kg verpakt.
Voor een recept voor pastadeeg, zie onderin de beschrijving
Lees meer.
Gezonde keuze:
Het tarwegriesmeel Semola di Grano Duro Rimacinata van Polselli komt uit het hart van de tarwekorrel, is vrij van zemelen, homogeen, goudgeel en heeft een hoog eiwitgehalte. Aan de voet van de Zuid-Italiaanse Monti Lattari wuift de tarwe die al deze eigenschappen in zich heeft.
Als eersteklas pastabereider kiest onze leverancier alleen de allerbeste basisingrediënten. En dus kiest hij net als wij voor Semola di Grano Duro tarwegriesmeel.
Het tarwegriesmeel is vezelrijk, bezit veel magnesium voor stevige botten en spieren, en bevat veel vitamine B1 dat goed is voor het hart en je zenuwstelsel.
Een pak tarwegriesmeel weegt 1 kilogram.
Ingrediënten
100% durumtarwemeel
Gemiddelde voedingswaarden per 100 g product
Ingrediënten:
400 gr semola di grano duro
4 eieren
Bereiding:
Maak een hoopje van het bloem op je keukenblad en maak in het midden een kuil.
Breek de eieren in de kuil en klop ze los met een vork. Tijdens het kloppen neem je steeds wat bloem van de zijkant van de kuil mee, blijf mengen tot het stroperig wordt.
Doe nu met je handen de rest van de bloem door het mengsel en kneed tot het deeg soepel en egaal is. Meestal is dit ongeveer 10 minuten.
Als het deeg te nat blijft, voeg je wat extra bloem toe. Is het te droog, besprenkel dan met wat water.