Zeezout met wilde venkelzaad uit Sicilië
Ambachtelijk grof knisperend zeezout met licht anijsachtige wilde venkel
Te gebruiken met vis, wit vlees, pancetta, kip, salades en pasta
Inhoud: 140 gram
Lees meer.
Deze smaakmaker is het resultaat als je overheerlijke Siciliaanse wilde venkel en zeezout van de hoogste kwaliteit samenbrengt. Het is de ideale oppepper voor visgerechten en onmisbaar bij de bereiding van porchetta!. Ook lekker over gebakken aardappels, salades en kip en rauwkost.
Inhoud | 140 gram |
Ingrediënten | zeezout , wilde venkel |
Gebruik | vis, wit vlees, (Porchetta!), salades, kip en pasta |
Het zeezout komt goed tot zijn recht als het na het koken of bakken over het gerecht wordt gestrooid. Maar om te koken is het natuurlijk ook zeer geschikt. De vorm van de zeezoutkristallen zorgt ervoor dat het zout minder snel oplost dan gewoon zout waardoor smaak en structuur langer behouden blijven. Daarnaast, is het geen heerlijk gebaar om je gerecht bij het aantal tafel gaan, te bestrooien met dit knisperende zeezout?
100% natuurlijk, geen toevoegingen
Aromatische smaak van Siciliaanse wilde venkel VERWAR DIT NIET MET VENKELKNOL
Gebruikt door Italiaanse topchefs
Voor de noordwestkust Sicilië ligt Trapani waar al eeuwen zeezout op traditionele wijze wordt gewonnen. Het zout wordt simpelweg verkregen door zeewater voor de kust in kwelders te laten verdampen. De productie wordt met de hand gedaan en het zout wordt op natuurlijke wijze gedroogd. Dit alles op dezelfde wijze als eeuwen geleden in de tijd van de Feniciërs . Het karakter van het zeezout wordt vormgegeven door het zeewater, de zon en de wind. Dit unieke zeezout staat er bekend enorm goed te zijn voor de gezondheid. Zo is het rijk aan magnesium en bevat het veel mineralen zoals sulfaten, calcium, magnesium, kalium, ijzer en sporenelementen zoals strontium, mangaan, jodium, zink, fluoriden, zilver, boor, silicium, koper. Allemaal zeer belangrijke bouwstoffen voor het menselijke lichaam!
Het zeezout dient altijd droog en koel te worden bewaard. Na opening kan het nog lange tijd gebruikt worden.