Rigatone pasta is gemaakt van 100% Italiaanse durum tarwe en water
Inhoud: 500 gram
Kooktijd 6-7 minuten
Geperst in bronzen mallen - pasta al bronzo
Van oorsprong komt deze pastasoort uit Rome
Lees meer.
Rigatoni is een bekende buisvormige pasta. Het is vergelijkbaar met penne, maar is iets groter en soms licht gebogen maar weer niet zo gebogen als de macaroni. Rigatoni is meestal geribbeld aan de buitenzijde en recht afgesneden. Het woord rigatoni komt van het Italiaanse woord rigati, wat "getand" betekent.
Door de ribbels aan de buitenkant blijft de pastasaus nog beter plakken aan de Rigatone.
Met Rigatone kan eigenlijk elk pastagerecht worden gemaakt. De pasta wordt soms ook gebruikt voor "Pasta al Forno" - uit de oven. Vaak is wel een iets stevigere saus ideaal bij deze pasta.
Ingrediënten:
100% Italiaans durum tarwe griesmeel (van harde tarwe) en water. Deze pasta soort is 100% natuurlijk.
Bevat Gluten
Kooktijd:
De kooktijd van de Rigatone pasta is 6- 7 minuten. Rigatone laat zich makkelijk koken. Tijdens het koken wel even roeren in de pan, zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.
Durum Tarwe
De Rigatone is gemaakt van 100 % durum tarwe dat wordt verbouwd in Zuid Italië, Crotone. Een grove, harde korrel. Door de hoge kwaliteit aan tarwe, het gebruik van bronzen mallen en langzame droogtijd, krijgt deze pasta zijn bekende 'bite'.