Rigatini pasta is gemaakt van 100% Italiaanse durum tarwe en water
Inhoud: 500 gram
Kooktijd 6-7 minuten
Geperst in bronzen mallen - pasta al bronzo
Van oorsprong komt deze pasta soort uit Rome
Lees meer.
Rigatini is een bekende buisvormige pasta. Het is vergelijkbaar met Rigatone, maar dan weer een stuk kleiner. Rigatini is meestal geribbeld aan de buitenzijde en recht afgesneden. Het woord rigatatini komt van het Italiaanse woord rigati, wat "getand" betekent.
Door de ribbels aan de buitenkant blijft de pastasaus nog beter plakken aan de Rigatini.
Met Rigatatini kan eigenlijk elk pastagerecht worden gemaakt. De pasta wordt soms ook gebruikt voor "Pasta al Forno" - uit de oven. Vaak is wel een iets stevigere saus ideaal bij deze pasta.
Ingrediënten:
100% Italiaans durum tarwe griesmeel (van harde tarwe) en water. Deze pasta soort is 100% natuurlijk.
Bevat Gluten
Kooktijd:
De kooktijd van de Rigatini pasta is 6- 7 minuten. Rigatini pasta laat zich makkelijk koken. Tijdens het koken wel even roeren in de pan, zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.
Durum Tarwe
De Rigatini is gemaakt van 100 % durum tarwe dat wordt verbouwd in Zuid Italië, Crotone. Een grove, harde korrel. Door de hoge kwaliteit aan tarwe, het gebruik van bronzen mallen en langzame droogtijd, krijgt deze pasta zijn bekende 'bite'.
Rigatini met mosselen en Calabrische cecicchia
Ingrediënten
Porties: 2 personen
- 200 g Rigatini Astorino
- 500 g Mosselen
- 1x ui
- 1x chili
- 150 ml witte wijn
- Zout en peper om op smaak te brengen
- Olijfolie
- 100-150 g cicerchia
- 1x teentje knoflook
- 150 g San Marzano-tomaten
Voorbereiding : 20 minuten › Koken: 30 minuten
1. Maak de mosselen eerst van buiten schoon en verwijder de onzuiverheden.
2. Snijd vervolgens de chilipeper doormidden, pel een teentje knoflook en doe dit in een middelgrote pan met 2 eetlepels olijfolie.
3. Voeg vervolgens de mosselen toe en roer alles kort in de pan en meng dit alles met 150 ml witte wijn
4. Neem de middelgrote pan, haal de mosselen eruit en doe ze in een kom.
5. In dezelfde pan stomen we nu de gehalveerde tomaten op laag vuur met 2 eetlepels olijfolie, samen met de in blokjes gesneden ui.
6. Haal intussen de mosselen uit hun schelp en zet ze opzij. Sommige mosselen kun je uiteraard in de schelp laten zitten, deze bewaren wij als decoratie voor onze gerechten.
7. Voeg nu de doperwten toe aan de tomaten in de pan en giet de mosselbouillon erover.
8. Laat de bonen op laag vuur ongeveer 15-20 minuten koken. Als er niet genoeg vocht in de pan zit, voeg dan een beetje heet water toe. Neem vervolgens een flinke pollepel graserwten in een hoge kom en pureer deze.
9. De gepureerde bonen kunnen vervolgens terug in de pan.Meng alles goed door elkaar.
10.Voeg de mosselen ook toe in de pan. Voeg vervolgens de pasta toe.
11. Om de pasta zacht te maken, moet er ook voldoende vlocht in de pan zitten.
12. Giet een beetje olijfolie over de pasta en haal de chilipeper uit de pan als je dat nog niet hebt gedaan.
Wij wensen u veel succes en Buon Appetito!