Hoe maak je heerlijke zelfgemaakte Italiaanse pastasaus? (voor verschillende soorten pasta).
Pastasaus
Als je op deze manier pastasaus maakt, wil je nooit meer de saus uit een pakje! Je kunt variëren met bijvoorbeeld courgette, aubergine en paprika. Ook heerlijk met suddervlees erdoor in plaats van kip of kalkoen.
Ingrediënten
- 8 rijpe tomaten in stukjes of gebruik een blikje tomatenstukjes (500 gr).
- 1 a 2 teentjes knoflook
- 1 potje Pesto Etna
- Zakje geraspte Parmezaanse kaas
- Zout
- Laurierblaadje
- Italiaanse kruiden (rozemarijn, oregano, tijm)
- Verse basilicum (± 10 blaadjes)
Bereidingswijze
1. Doe de tomaten met het zout, laurier en de kruiden in een pannetje en breng dit aan de kook.
2. Zet dit nu op een klein pitje en laat dit zachtjes een tijdje koken.
3. Snijd een half bakje champignons en 1 ui: alles in kleine stukjes.
4. Snijd de kip of kalkoen filet heel fijn en kruid deze met wat zout en kurkuma.
5. Doe wat olijfolie in een wok-pan en Roerbak het vlees goudbruin en voeg ui en champignons toe, bak dit nog even mee op een hoog vuur.
6. Voeg aan de saus een flinke theelepel Pesto Etna en een eetlepel Parmezaanse kaas toe. Proef de saus en voeg eventueel nog wat zout toe, meng de saus door de roerbak.