Chocoladetaart met koffiecrème
Dessert
8-12 personen
30 minuten bereidingstijd
Deze chocoladetaart met koffiecrème is de perfecte taart voor verjaardagen en andere speciale gelegenheden. De taart lijkt in eerste instantie moeilijk te maken, maar dat komt eigenlijk meer omdat de chocolade cake tijd nodig heeft om te rusten (zo'n 12 uur). Zodra de substantie compact is geworden, kan de cake gevuld worden met koffiecrème en bedekt worden met chocolade.
Ingrediënten
- 6 eieren
- 250 gr. suiker
- 250 gr. boter
- 250 gr. meel
- 1 zakje bakpoeder
- 100 gr. ongezoete cacaopoeder
- 1 potje Crèma Caffé
- Melk toevoegen (zoveel als nodig)
- 350 gr. pure of melkchocolade
- 150 ml. verse room
Bereidingswijze
1. Zorg dat de boter en eieren op kamer temperatuur zijn. Doe de bakpoeder, meel en cacao bij elkaar in een kom.
2. Klop de eieren samen met de suiker tot het mengsel licht en luchtig is. Doe er geleidelijk (met een zeef) het bakpoeder/meel/cacao mengsel bij afgewisseld met stukken boter en verwerk het geheel tot een gladde crème.
3. Giet het mengsel in een ingevet cake of bakblik met bloem bestrooid. Bak de cake bij 180 ° (midden in de oven) gedurende 30 minuten.
4. Na het bakken is het belangrijk dat je de chocolade cake 12 uur laat staan, zodat je de taart op een later moment goed kunt aansnijden. Haal de cake vervolgens uit het blik en snijd de cake in 2 of 3 lagen horizontaal door midden, zodat je de cake kunt afwisselen met de koffiecrème.
5. Bedek de taart lagen met koffiecrème (als het te dik is verwarm het in een kleine pan, op laag vuur, met een beetje melk). Wissel de koffiecrème met de cake lagen.
6. Snijd of breek de chocolade in stukken laat het au-bain-marie smelten. Voeg vervolgens de room toe, roer goed tot het geheel net begint te koken doe het gas dan direct uit.
7. Bedek de hele cake/taart met de chocolade en laat het dan afkoelen. Het is de bedoeling dat je een harde korst aan de buitenkant krijgt. Versieren naar smaak en genieten!