Spiegel- ei uit de oven met verse truffel
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 4 sneetjes (wit) brood, de korstjes eraf gesneden
- Olijfolie om mee te bakken
- (Verse) truffel schijfjes
Extra:muffinvorm of kleine ovenschaaltjes
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet bakvormpjes, potjes of ovenschaal in met wat olie.
- Leg plakjes brood als een vogelnestje in elk vormpje en druk het aan
- Breek 1 of 2 eieren in je vormpje
- Let er bij een spiegelei op dat de dooier heel blijft.
- Plaats de bakvormpjes, schaaltjes of schaal in de oven.
- Bereidingstijd voor een spiegelei: tussen de 12 à 15 minuten.
- Wanneer de eieren zijn gestold, en de bovenkant “droog” is zijn de eieren klaar.
- Serveer en bestrooi met vers gesneden truffel. Gedroogde truffelschijfjes of Carpaccio-truffelschijfjes