Spaghetti met knoflook, olijfolie en rode peper
De spaghetti met knoflook, olijfolie en rode pepertjes is waarschijnlijk één van de meest eenvoudige pastagerechten uit de Italiaanse keuken, mits goed voorbereid natuurlijk. Dit authentieke pastagerecht komt oorspronkelijk uit Rome en was een “piatto povero” (arm gerecht) welke met weinig ingrediënten snel kon worden klaargemaakt.
Voorgerecht of hoofdgerecht
Door zijn eenvoud kan dit pastagerecht prima worden gegeten voorafgaand aan een hoofdgerecht van vlees of vis of gewoon als hoofdgerecht samen met een frisse gemende salade.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 400 gram spaghetti;Spaghetti
- 2 teentjes knoflook; Gemarineerde Knoflook
- Rode pepertjes -Peperoncino; Rode pepers in Olijfolie of Gedroogde rode pepertjes
Bereidingswijze
1. Kook de spaghetti al dente in een grote pan kokend water met zout.
2. Verwarm ondertussen olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie warm is kun je de rode pepertjes en knoflook toevoegen. Roer het geheel ca. 2 minuten op laag vuur tot de knoflook goudbruin is geworden. Zet op dat moment het vuur uit en verwijder de rode pepertjes en knoflook (indien niet in stukjes gesneden) uit de pan.
3. Giet de spaghetti af en gooi de spaghetti vervolgens in de koekenpan en bak gedurende 30 seconden op hoog vuur alles door elkaar.
4. Serveer de spaghetti warm op het bord en voeg eventueel wat fijngesneden verse peterselie of een pepertje toe.
5. Gebruik hier voor deze heerlijke olijfolie Extra Vierge Olijfolie
Indien je niet zo van pittig eten houdt kun je de pepertjes ook uit het gerecht weglaten.