Salade van zomers rood fruit, zoete pastiche kaas een Condimento di Balsamico
Ingrediënten:
100 g roomkaas
100 g ricotta
50 g kristalsuiker
1 citroen (schil en sap )
1 bakje gehakte pistachenoten en gehakte hazelnoten
100 gram frambozen
100 g aardbeien
100 g bosbessen
100 gram bramen
1 takje fijn gesneden muntblaadjes
4 eetlepels poedersuiker
Scheutje Condiment di Balsamico Rose
Bereiding:
BEREID DE KAAS
Gebruik een spatel om de roomkaas met de gezeefde ricotta te mengen. Voeg de suiker en de citroenschil toe.
Giet het mengsel in een bakje en bewaar het in de koelkast tot gebruik.
BEREIDING FRUIT EN NOTEN
Was en droog het fruit. Leg het gewassen en gedroogde rode fruit op een serveerschaal.
Hak de hazelnoten en de pistachenoten heel fijn.Doe de fijngehakte pisctache noten en de hazelnoten in een apart kom.
BEREID DE KAASRONDJES
Verdeel het kaasmengsel in kleine bolletjes en doe rol deze door de fijn gesneden pistache en de hazelnoten. Leg de bolletjes op het fruit.
DE DRESSING
Besprenkel hierover de Condiment di Balsamico over.
Versier met muntblaadjes en limoenschijfjes.