Rigatoni con Ragu alla Bolognese
Hoofdgerecht
4 personen
3 uur bereidingstijd
INGREDIËNTEN:
- 250 g Rigatoni van Pastificio del Colle of een andere korte pasta
- 500 gram Rundergehakt
- 250 gam Varkensgehakt
- 250 gr Tomatenpuree
- 50 gram Selderij
- 50 gram Witte uien
- 50 gram Wortelen
- 250 ml Witte wijn
- 1 eetlepek Extra vergine olijfolie
- 3 liter Water
- 40 gram Volle melk
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
VOORBEREIDING:
- Snijd de bleekselderij, wortel en ui fijn.
- Giet de olie in een pan, voeg de gesneden groenten en bak gedurende 10 minuten.
- Voeg het zowel het varkensgehakt rundvleesgehakt toe.
- Bak het gehakt zachtjes. Voeg vervolgens de witte wijn toe.
- Zodra de alcohol verdampt is, voegt u tomatenpuree toe.
- Giet vervolgens slechts 1 van de 3 liter water erbij, voeg een snufje zout toe, meng en laat een uur op middelhoog vuur koken. Herhaal dit telkens, zodra het water is verdampt.
- Voeg op het laatst zout en peper toe, zet het vuur uit en voeg de melk toe.
- Kook de Rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Buon Appetito!