Pennette al peperoncino
Hoofdgerecht
4 personen
25 minuten bereidingstijd
INGREDIËNTEN:
- 400g Pennette of een andere korte pasta
- 4 ansjovis
- 8 middelgrote tomaten
- 1 teentje knoflook
- ½ ui
- 1 handvol Taggiasca-olijven
- 1 chilipeper; fijngesneden
- olie
- Zout naar smaak.
VOORBEREIDING:
- Snipper de ui en knoflook en bak ze bruin met een beetje olie
- Voeg de olijven, kappertjes en tomaten toe die eerder in stukjes zijn gesneden
- Laat ongeveer 3 minuten koken op laag vuur.
- Breng het water met een snufje zout aan de kook.
- Voeg de pasta toe zodra het water kookt. Volg de instucties op het etiket van de pasta
- Giet de pennette af, meng een klein scheutje extra vierge olijfolie en meng vervolgens met de eerder bereide saus.
- Bestrooi met een beetje peterselie.
Buon Appetito!