Menu
EUR
  • Gratis verzending vanaf €55
  • Eigen import
  • Honderden échte Italiaanse delicatessen
  • Direct uit voorraad

Orecchiette pasta con Cime di Rapa uit Puglia

Orecchiette pasta met raapstelen (of broccoli) 

Ingrediënten: voor 4 personen

- 400 g Orecchietta-pasta
- 500 g cime di rapa (raapstelen of broccoli), grof gehakt
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 6 ansjovisfilets in olie
- 1  fijngehakt Italiaanse rode pepers peperoncino
- 50 ml  Extra-vergine-olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Pecorino of Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)

 

Bereiding:

Breng een grote pan water aan de kook. Voeg de orecchiette toe en kook tot al dente volgens de verpakking.

Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd van de pasta de raapstelen (cime di rapa) of broccoli toe.

Maak ondertussen de saus:
Verhit in een grote koekenpan olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, chilipeper en ansjovis toe. Bak tot de knoflook goudbruin is en de ansjovis smelt.

Giet de pasta en de raapstelen, cime di rapa (of broccoli) af, bewaar een kopje kookwater. Voeg de pasta toe aan de saus en meng goed, voeg eventueel wat kookwater toe voor smeuïgheid.

Bestrooi met pecorino of parmazaanse kaas en serveer warm.

Een klassiek gerecht dat eenvoud en smaak combineert! Buon Appetito!

 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €55,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »