Lam met een kokrant korstje van gebakken artisjok
Bereidingstijd: 1 uur
Ingredienen voor 4 personen
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 grote lamsrack (ca. 800 g)of lamskoteletten
- 8 kleine artisjokken vers of uit een potje
- 1 bosje platte peterselie
- 2 teentjes knoflook
- een snufje kerrie
- 100 g broodkruim van wit brood
- 50 g zachte boter
- 50 g geraspte parmezaan
- Sap van 1 citroen
- zout en peper
Bereiding
- Meng het citroensap met 1 eetlepel olijfolie, een snufje zout en 500 ml water in een pan. Snijd de stelen van de artisjokken tot 1 cm onder de bloem en verwijder de bovenkant. Haal de bloem eruit en verwijder de buitenste bladeren. Snijd de artisjokken in kwarten en leg ze direct in de pan. Kook ze in 15-20 minuten beetgaar. Indien u artisjokken kant en klaar gebruikt hoeft u deze stap niet te doen
- Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht: 150°C). Was de peterselie, schud deze droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de peterselie fijn. Pel en snipper de knoflook. Meng de helft van de peterselie met de knoflook, kerrie, 50 g broodkruim en boter tot een kruimelig mengsel.
- Dep de lamsrack droog en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het broodkruimmengsel over het vlees en druk goed aan. Leg de lamsrack in een ovenschaal en braad 20-25 minuten in de oven, tot het vlees veerkrachtig maar niet hard aanvoelt.
- Giet de artisjokken af en laat uitlekken. Meng ze met de resterende peterselie en 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Leg de artisjokken in een ovenschaal en bestrooi met het resterende broodkruim en Parmezaanse kaas.
Het vlees wordt vaak vergezeld met asperges en bonen en artisjokken
Buon Appetito!