Gegrilde Bruschetta met Tomaat, Basilicum en Aceto di Balsamico
Ingrediënten:
- 8 rijpe trostomaten
- 4 teentjes Knoflook
- 1 bosje verse basilicum - in dunne reepjes
- 1 stokbrood
- 150 gram mozzarella - in kleine stukjes
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 zakje rucola
- Aceto balsamico di Modena "Dolce Vita"
- zeezout en versgemalen peper - naar smaak
- een fles Witte wijn
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180°C op de grillstand. Indien u geen vers, maar een afbakstookbrood heeft, deze eerst in de oven afbakken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Was de trostomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in kleine blokjes. Doe de tomatenblokjes in een royale kom.
-
Voeg vervolgens drie teentjes fijngehakte knoflook, fijn gesneden verse basilicum en extra vierge olijfolie toe aan de kom met tomatenblokjes. Meng alles voorzichtig en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Laat het mengsel minstens 20 minuten marineren. U kunt ook een pittige Italiaanse extra vierge olijfolie (extra vierge olijfolie met pepertjes) gebruiken in plaats van de gewone extra vierge olijfolie.
-
Snijdt het stokbrood in plakjes zo dik als u zelf wenst. Grill de plakjes stokbrood aan beide zijden tot ze licht knapperig zijn en een goudgele kleur en mooie grillmarkering hebben. Hiervoor kunt u de oven op 180°C zetten. Wrijf voor extra knoflooksmaak een gehalveerd teentje knoflook over de broodjes.
- Leg op elke bruschetta enkele blaadjes rucola.
-
Schep het gemarineerde tomatenmengsel over de gegrilde broodjes.Let op dat het mengsel niet vochtig is, anders verliest de bruschetta haar knapperigheid.
-
Verdeel de mozzarella in kleine stukjes over de bruschetta's.
-
Druppel voorzichtig de Aceto di Balsamico over elke bruschetta
- Zodra de bruschetta's gereed zijn, schenk hierbij een goed glas witte wijn.
Buon Appetito!