Menu
EUR
  • Gratis verzending vanaf €55
  • Eigen import
  • Honderden échte Italiaanse delicatessen
  • Direct uit voorraad

Pasta alla Amatriciana

Pasta alla Amatriciana

Ingrediënten:

- 350 gram Bucatini-pasta-di-gragnano (of een andere pasta, zoals spaghetti, naar keuze) 
- 200 gram Guanciale (of iets meer naar smaak), zwoerd verwijderen, in blokjes gesneden.
- 1 blik (400 gram) hele  Gepelde-tomaten
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes Knoflook, fijngehakt 
- 1/4 theelepel rode pepervlokken (naar smaak aanpassen) Rode-pepers
- 1/2 kopje geraspte Pecorino
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Extra Vierge Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verhit een klein scheutje Extra Vierge olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Verwijder het zwoerd van de guanciale en snijdt het vlees in kleine blokjes. Voeg de blokjes guanciale toe en bak ze tot ze knapperig en goudbruin zijn, ongeveer 5-7 minuten. Haal de guanciale uit de pan en zet het opzij, maar laat het achtergelaten vet in de pan.

2. Voeg in dezelfde pan met het achtergebleven vet de fijngehakte ui en knoflook toe. Bak tot de ui glazig is en geurig, ongeveer 3-4 minuten.

3. Voeg de hele gepelde tomaten uit blik toe met hun sap. Breek de tomaten met een houten lepel of spatel. Voeg de rode pepervlokken, zout en zwarte peper toe. Laat de saus op middellaag vuur koken, af en toe roerend, tot deze iets indikt, ongeveer 15-20 minuten.

4. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente is. Dat is de aanbevolen bereidingstijd op de verpakking, vaak doen wij 1 minuutje langer, maar dat is smaak. Bewaar ongeveer 1 kopje pastawater voordat je de pasta afgiet.

5. Als de saus is ingedikt, voeg dan de knapperige guanciale weer toe aan de pan en roer om te combineren met de saus.

6. Voeg de gekookte en uitgelekte pasta toe aan de pan met de saus. Meng alles goed door elkaar, voeg indien nodig wat van het gereserveerde pastawater toe om de saus losser te maken en de pasta gelijkmatig te bedekken.

7. Haal de pan van het vuur en strooi de geraspte Pecorino kaas over de Pasta alla Amatriciana. Meng nogmaals goed om de kaas in de saus te laten smelten.

8. Serveer de Pasta alla Amatriciana warm, gegarneerd met extra Pecorino kaas en een snufje rode pepervlokken indien gewenst. Eet smakelijk!

Dit recept is voldoende voor 3/4 personen. Pas de hoeveelheden aan naar jouw voorkeur en het aantal benodigde porties. Eet smakelijk!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €55,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »