Aardappelschotel uit de oven met in Aceto Balsamico gebakken kipfilet
Ingrediënten: ( voor 4 personen)
- 600 gram vastkokende aardappelen
- 500 gram wortelen
- 1 rode ui
- groene olijven
- 3 teentjes Knoflook
- takje rozemarijn
- 250 gram kipfilet
- Olijfolie; Olijfolie om in te bakken
- Extra vierge olijfolie
- Aceto di Balsamico di Modena IGP
- 1 fles goede Rode wijn
Bereiden:
- Schil de aardappelen en breng deze aan de kook met een klein snufje zout. Laat de aardappelen ongeveer 3 tot 4 minuten koken. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen in een vergiet.
- Schil de wortelen en snijdt deze in een lengte van ongeveer 4 centimeter. Breng ook de wortelen even aan de kook . Laat deze ook 3 tot 4 minuten koken. Giet deze af.
- Verwarm de oven op 180 graden
- Als de aardappelen zijn afgekoeld, doe deze in een ovenschaal en giet hierover extra vierge olijfolie.
- Snijdt ondertussen de uien in niet al te dikke reepjes. Snijdt de knoflook en de groene olijven in stukjes. Voeg toe aan de aardappelen. Meng alles door elkaar in de ovenschaal en voeg hier de rozemarijn aan toe.
- Zet de ovenschaal met aardappelen in de oven.Snijd de kipfilet in 4 delen en bak vervolgens de kip in olijfolie om in de te bakken (de kip blijft hierdoor mals en wordt niet droog) Na een paar minuten voegt u een flinke scheut Aceto di Balsamico toe. De kip krijgt een zoetere iets smaak. In de zelfde pan voegt u de worteltjes toe. De worteltjes krijgen hierdoor ook een iets zoetere smaak.
- Als de aardappelen 15 minuten in de oven staan, voegt u de kip, de worteltjes en het vocht uit de pan toe aan de aardappelen.
- Laat het geheel nog 5 minuten in de oven staan.
- Dek de tafel en zet hier een goede rode wijn klaar.
Buon Appetito!