Ragout van eekhoorntjesbrood een prachtige ragout volgens traditioneel Toscaans recept
Bereid met ingrediënten afkomstig uit Toscane
Heerlijk met tagliatelle pasta of op een crostini
Inhoud: 180 gram
Lees meer.
Eekhoorntjesbrood (Boletus Edulis) groeit in de loof- of naaldbossen van de gehele Toscaanse Apennijnengordel, maar ook in de heuvelachtige gebieden.
Deze gewaardeerde paddenstoelen met een werkelijk uniek aroma biedt nu ook een uitstekende gelegenheid om het bos in te duiken tijdens lange wandelingen,wanneer het herfstseizoen zonnige dagen biedt na vochtige en regenachtige periodes.
Porcino wordt in heel Italië gebruikt om heerlijke pasta op smaak te brengen, maar in Toscane zijn we vooral vleesliefhebbers. Misschien is het ook om deze reden dat de gewoonte is ontstaan om het eekhoorntjesbrood toe te voegen aan smakelijke rund- en varkensragù.
Uit deze traditie is de Porcini Mushroom Ragù Toscana in Tavola® ontstaan, een uitstekende smaakmaker voor tagliatelle met eieren, griesmeelpasta, maar ook lasagne en polenta.
Een combinatie met een zeer volle rode wijn wordt sterk aanbevolen.
Ingrediënten:
Tomatenblokjes, rundvlees 31%, eekhoorntjesbrood 10%, varkensvlees 8%, uien, extra vierge olijfolie, rode wijn, zout, knoflook, peper, marjolein, salie.
Over Toscana in Tavola
Sinds 1997 onderscheidt het inmiddels bekende merk TOSCANA IN TAVOLA het topassortiment van ambachtelijke productie in Castellina Marittima, provincie Pisa. Alle producten worden altijd volledig natuurlijk geproduceerd, verpakt in glazen potten, bereid zoals u dat thuis zou doen door een team van professionele koks en gecontroleerd volgens strenge kwaliteitsnormen. Bovendien hebben we sinds 2006 enkele BIO-producten ontwikkeld, gemaakt van zowel plantaardige als vleesingrediënten uit gecertificeerde biologische landbouw. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt alles verkregen met alleen schone elektriciteit, afkomstig van 100% hernieuwbare bronnen. De nieuwe uitdaging die we met enthousiasme hebben besloten aan te gaan, wordt vertegenwoordigd door de zogenaamde „korte toeleveringsketen”: naast de productie die altijd volledig in Toscane heeft gelegen en het voortdurende onderzoek naar en heropleving van oude traditionele Toscaanse recepten, verhogen we geleidelijk het gebruik van lokale grondstoffen; op deze manier hopen we de authenticiteit van onze smaken verder te versterken en de economie van het prachtige gebied waartoe we behoren te helpen.