Pittige rode pesto saus voor in de pasta
Rode pepers- pepperoncino, amandelpaddenstoel, tomaat en kaas
Lekker bij een pasta, pastasalade of door pastasaus maar kan ook op een bruschetta
Inhoud: 200 gram
Lees meer.
De pittige pesto Etna is een perfecte pastasaus of dressing voor koude pastasalades. Het is bereid met lokale ingrediënten uit het gebied rondom de Etna, zoals pepperoncino, amandelpaddenstoel (nee, geen typefout, een paddenstoel met een typische smaak: lijkt een beetje op amandel en een vleugje anijs) tomaat, kaas, basilicum en zwart olijven.
Ingrediënten | tomaat, pepers, amandelpaddenstoel, kaas, knoflook, zout, zonnebloemolie, extra vierge olijfolie, basilicum, zwarte olijven |
Porties | 4 á 5 |
Bereiding | pasta, salades, vlees, kip |
Deze rode pesto met pepers is een ideale pestosaus voor een pastasalade of ander pastagerecht. De pepers geven het een volle en pittige smaak. U kunt deze pesto overigens ook goed gebruiken als garnering bij vlees en kip.
Oorspronkelijk komt deze pittige pestosaus van de Eolische eilanden, ten noorden van Sicilië. Meer specifiek van het eiland Vulcano, vernoemd naar de vulkaan op het eiland. Volgens de Italianen symboliseert de pittige smaak van de pesto de lavastromen die het eiland gevormd hebben. Naast de pepers vormen de overige ingrediënten zoals paddenstoelen, kaas, knoflook en kruiden een pesto saus die geschikt is voor verschillende toepassingen.