Een frisse en pittige pesto saus
Met de smaak van wilde venkel, amandelen, tomaat
Lekker door pastasaus, pasta of bij de borrel
Inhoud: 200 gram
Lees meer.
Pesto Siculo combineert typisch Siciliaanse smaken in één. Wilde venkel, tomaten en amandelen vormen de basis van deze pesto die men bij veel restaurants op het eiland terugvindt.
Ingrediënten | wilde venkel, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, tomaat, amandelen, kruiden, zout |
Porties | 4 á 5 |
Bereiding | pasta, salades, brood, vlees, vis |
Pesto van wilde venkel, tomaat en amandelen is een ideale pastasaus voor één van onze (h)eerlijke pasta's. Het smaakt heerlijk én het gerecht is in een handomdraai klaar. U kunt deze pesto overigens ook uitstekend gebruiken op bijvoorbeeld een stokbroodje of bij vlees en kip.
Deze pesto is een mix van wilde venkel, tomaat en amandelen. Venkel groeit goed op de zonnige heuvels van het Siciliaanse platteland en is dan ook een belangrijk ingrediënt in de Siciliaanse keuken. Met zijn frisse smaak komt de venkel wat dominanter naar voren dan de amandelen en tomaten in deze pesto.
Wist u dat amandelen zeer gezond zijn? Ze zitten boordevol vitamines (vitamine E), mineralen, mangaan, calcium en natrium. Uiteraard ook afkomstig uit Sicilië.
Lekker met een van onze pasta soorten, zoals de Spaghetti.
Probeer ook eens onze andere pesto varianten, zoals bijvoorbeeld Pesto Etna