Ambachtelijke pesto op basis met tonijn en artisjokken
Zachte, delicate smaak
Lekker bij een pasta, door de pastasaus, pastasalade, vulling bij de frittata of bij de borrel
Inhoud: 180 gram
Lees meer.
Het recept voor deze pesto met tonijn en artisjokken vindt zijn oorsprong in de regio Catania op Sicilië. Het brengt tonijn en artisjokken samen in olijfolie. Met als resultaat een zachte en delicate smaak.
Ingrediënten | tonijn, artisjokken, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, zout, natuurlijke aroma's |
Porties | 4 á 5 |
Bereiding | pasta, salades, toast |
Pesto tonijn is een ideale pesto saus voor een doordeweeks pastagerecht of salade. Het smaakt namelijk fantastisch en het gerecht is in een handomdraai klaar. U kunt deze pesto overigens ook uitstekend gebruiken als beleg op bijvoorbeeld toast of stokbrood.
Als u deze pesto van tonijn en artisjokken hebt geproefd wilt u nooit meer iets anders. Deze pesto is vernoemd naar Caltagirone: een gemeente in de provincie Catania. Hier werd deze pesto met name gebruikt als ingrediënt en toevoeging voor frittata, een soort van omelet. Maar de pesto Caltagirone is natuurlijk ook een heerlijke smaakmaker voor bij de pasta, bijvoorbeeld met verse tomaatjes en mozzarella.
Probeer ook eens onze andere pesto varianten, zoals de pesto wilde venkel en amandelen of pesto pistache.