De typische smaakmaker uit Ligurië, Noord-West Italië.
Heerlijk op crostini of uiteraard om de pasta op smaak te brengen.
Gemaakt met basilicum DOP, uit het gecertificeerde gebied rondom Genua
Inhoud: 185 gram
Lees meer.
Pesto is een typisch Ligurische smaakmaker, traditioneel gebruikt om pasta op smaak te brengen.
Het is een rauwe saus, dat wil zeggen een mengsel waarin alle ingrediënten koud worden gemengd, niet gekookt. De belangrijkste ingrediënten zijn basilicum, olie, pijnboompitten, knoflook en Grana Padano.
Ideaal voor het op smaak brengen van pasta, trofie, gnocchi en lasagne, maar wordt uiteraard ook gebruikt als spread op bruschetta en sandwiches en als saladedressing.
Deze pesto met basilicum uit het gebied rondom Genua, mag in geen enkele keuken ontbreken.
Basilico Genovese D.O.P
Cruciaal ingrediënt in het recept van de Genuese pesto is de typische oogst van Ligurië. Symbool van de landbouw boven de zee en van de authentieke keuken. De Modesti pesto alla Genovese bevat 52% basilicum D.O.P.