De typische smaakmaker uit Ligurië, Noord-West Italië
Heerlijk op crostini of uiteraard om de pasta op smaak te brengen
In dit geval de variant zonder knoflook
Inhoud: 185 gram
Lees meer.
Pesto is een typisch Ligurische smaakmaker, traditioneel gebruikt om pasta op smaak te brengen.
Het is een rauwe saus, dat wil zeggen een mengsel waarin alle ingrediënten koud worden gemengd, niet gekookt. De traditionele ingrediënten zijn basilicum, extra vergine olie, pijnboompitten, knoflook en Grana Padano. In de "delicate" versie wordt, als antwoord op de groeiende vraag van de Italiaanse vooral vrouwelijke) consument, geen knoflook gebruikt.
Ideaal voor het op smaak brengen van pasta, trofie, gnocchi en lasagne, maar wordt uiteraard ook gebruikt als spread op bruschetta en sandwiches en als saladedressing.
Basilico Genovese D.O.P
Cruciaal ingrediënt in het recept van de Genuese pesto is de typische oogst van Ligurië. Symbool van de landbouw boven de zee en van de authentieke keuken. De Modesti pesto alla Genovese bevat 52% basilicum D.O.P.