Pesto alla Genovese met basilicum DOP, zonder knoflook
Deze Pesto respecteert het oude en klassieke Ligurische recept, met D.O.P Genovese basilicum, extra vierge olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino en knoflook.
Het is een ongepasteuriseerd product dat alle organoleptische kenmerken van de typische zelfgemaakte pesto intact kan houden.
Deze heerlijke pesto, waarvan de oorsprong in de Ligurische keuken teruggaat tot 1800, is een Italiaans gastronomisch erfgoed.
Oorspronkelijk gebruikt om minestrone op smaak te brengen, werd het pas in het begin van de twintigste eeuw een smaakmaker voor pasta.
Ideaal bij alle soorten harde of verse pasta. Het past perfect bij de typische Ligurische trofie of trenette en laat een vrije interpretatie aan de creatieve keuken.
Verdun met 2/3 eetlepels kookwater, voeg Parmigiano Reggiano en Alberti extra vergine olijfolie toe. Breng het dan koud op smaak.