Penne dell'enotria pasta is gemaakt van 100% Italiaanse durum tarwe en water
Inhoud: 500 gram
Kooktijd 6-7 minuten
Geperst in bronzen mallen - pasta al bronzo
Deze pasta heeft zijn oorsprong in Genua
Lees meer.
Penne is een soort cilindrische pasta soort die aan de uiteinden is gesneden met evenwijdige schuine sneden. Toen deze pasta in de 19e eeuw in Genua werd gemaakt, werden ze zo genoemd omdat het nieuwe formaat de penpunten van vulpennen leek te imiteren.
Penne heeft zijn oorsprong in het noorden van Italië, Genua, maar dankt haar bekendheid aan de Napolitanen, die de geneugten des levens en goed eten hoog in het vaandel hebben staan.
Ingrediënten:
100% Italiaans durum tarwe griesmeel (van harde tarwe) en water. Deze pasta soort is 100% natuurlijk.
Bevat Gluten
Kooktijd:
De kooktijd van de Penne pasta is 6-7 minuten. Penne laat zich makkelijk koken. Tijdens het koken wel even roeren in de pan, zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.
Durum Tarwe
De Busiata is gemaakt van 100 % durum tarwe dat wordt verbouwd in Zuid Italië, Crotone. Een grove, harde korrel. Door de hoge kwaliteit aan tarwe, het gebruik van bronzen mallen en langzame droogtijd, krijgt deze pasta zijn bekende 'bite'.
Over Pastificio Astorini Pasta
Een pakket Pasta Astorino vertelt de sfeer, de typischheid, de boerentraditie en de smaken uit het verleden en een stukje van Calabrische en Italiaanse gedachtegoed
Pastificio Astrino komt uit het agrarisch gebied in Calabrië, waar men nog rijk is aan allerlei familietradities.
Pasta maken is een kunst. Deze kunst is ontstaan en ontwikkeld in de landelijke omgeving van Crotone. Een goed klimaat en vruchtbare grond zijn een van de belangrijkste ingrediënten. Deze streek wordt gekenmerkt door wijngaarden, olijfboomgaarden, bossen en graanvelden en water. Allemaal ideale omstandigheden voor het produceren van uitstekend graan.
Het gebruik van griesmeel van harde tarwe en het vakmanschap zijn de basiselementen die zorgen voor de beste kwaliteit van zowel verse als gedroogde pasta.
Door de combinatie van technologie en familietradities ontstonden typische streekproducten. Zoals de Macaroni met de beugel en de Cavatelli
In de loop der jaren hebben andere formaten, welkte typisch zijn voor ander Italiaanse regio’s, zijn intrede gedaan. Denk aan strozzapreti, fileja, trofie en orecchiette.