Pecorino Romano DOP
Pecorino is een harde zoute Italiaanse kaas van schapenmelk
geproduceerd met verse schapenmelk die uitsluitend afkomstig is van boerderijen in de regio Sardinië, Lazio en de provincie Grosseto
Inhoud: 200 gram
Lees meer.
Ervaar de rijkdom en complexiteit van QuatroColli Pecorino Romano DOP, geproduceerd met verse schapenmelk die uitsluitend afkomstig is van boerderijen in de regio Sardinië, Lazio en de provincie Grosseto.
Een culinair meesterwerk dat de essentie van Italiaans vakmanschap belichaamt. Perfect voor heerlijke kaasschotels, gastronomische recepten, of gewoon zo, verhoog uw ervaring met deze voortreffelijke kaas.
Pecorino is een harde zoute Italiaanse kaas van schapenmelk. De naam van de kaas stamt af van het Italiaanse woord voor schaap: ‘pecora'.
Pecorino wordt voornamelijk gebruikt bij de bereiding van gerechten en in tapenades. De pittige smaakmaker werd al tweeduizend jaar geleden gegeten als onderdeel van het rantsoen van het Romeinse leger. Vandaag de dag wordt de kaas nog steeds gemaakt volgens het traditionele recept. De schapen grazen op de velden van Lazio en Sardinië.
De kaas heeft een rijpingsperiode van acht maanden.
Per 100 gram
Energie (kJ) | 1607 |
Energie (Kcal) | 384 |
Eiwitten (gram) | 26 |
Koolhydraten (gram) | 0 |
- waarvan suiker (gram) | 0 |
Vet (gram) | 32 |
- waarvan verzadigd (gram) | 18 |
Vezels (gram) | 0 |
Zout (gram) | 5,2 |