Italiaanse Pasta
Ontdek onze pasta’s van de beste harde tarwe uit Calabrië en Sicilië ("grano duro Siciliano"). Het bijzondere klimaat in het zuiden van Italië zorgt ervoor dat in de binnenlanden deze bijzondere tarwe goed groeit. De tarwe heeft een hoog glutengehalte waardoor de pasta een extra stevige vorm heeft.
Van oudsher werden Sicilië en calabrië de graanschuur van het Romeinse Rijk genoemd. Er worden worden vele soorten granen verbouwd, in 2009 werden er 52 soorten geteld.
De pasta's die voor u geselecteerd zijn bekend als typische Siciliaanse pasta vormen als Busiata-trapanese , Fusilli of juist de Maccheroni (Niet te vergelijken met de Nederlandse macaroni). Proef de authentieke smaak van Sicilië!
Hiernaast een brede selectie van pasta's uit alle streken van Italië met elk hun eigen traditionele bijzondere pasta's. Denk hierbij aan Trofie, Strozzapreti, Calamarata, Fileja, Orecchietta, Trottole, Tagliolini maar ook de bekendere pasta's als Tagliatelle en Spaghetti
Daarnaast heeft Amesi.nl haar assortiment verbreed met de bekende luxe pastasoorten uit Granano; Gragnano pasta.en een ruim assortiment van Glutenvrije pasta's .
Proef het verschil in kwaliteit en smaak. Naast het feit dat er gebruik wordt gemaakt van 100% Italiaanse durum harde tarwe, wordt het deeg door bronzen mallen geperst. Door het gebruik van de bronzen mallen ontstaan een pasta die iets rafeliger is, waardoor de saus beter aan de pasta blijft plakken. Hiernaast wordt de pasta minsten 24 uur gedroogd voordat deze wordt verpakt. Dat proef je terug in de stevigere "bite" van de pasta. Ervaar het zelf met de brede selectie pasta's.