Pappardelle is een extra brede lintpasta.
100% Italiaans durum tarwe griesmeel en zuiver bronwater uit de Monti Lattari-bron.
Pasta getrokken door bronzen mallen
Droogproces op lage temperatuur en langzame droging tot 28 uur
Inhoud: 500 gram
Lees meer.
De Italianen koesteren graag veel van hun oude, traditionele gastronomie. Recepten worden nog van generatie op generatie doorgegeven en dat geldt zeker voor die van de pastabereiding. In de privésfeer is het vaak la mamma die haar kookkunsten heimelijk overdraagt.
Deze handgemaakte Pappardelle van Pastificio D'Aniello IGP, strengen of nesten van brede pasta, zijn kenmerkend voor de traditionele Toscaanse keuken. Het ambachtelijke productieproces resulteert in een ruw en poreus oppervlak dat ideaal is voor het absorberen van rijke sauzen op basis van wild of paddenstoelen. In Toscane zijn ze wereldberoemd en vaak te vinden op het menu, zoals de Pappardelle al Cinghiale (met wild zwijn) of een wildsaus van haas.
Pasta uit Gragnano: De hoogst gewaardeerde pasta ter wereld!
Pasta uit Gragnano in Campania, Italië, staat bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit, mede dankzij het unieke lokale microklimaat. De stad, gelegen tussen de Monti Lattari en de Amalfi-kust, profiteert van constante luchtstromen van de Tyrreense Zee. Deze zee- en bergwinden zorgen voor een gelijkmatige, langzame droging van de pasta, wat de natuurlijke smaken van de durum tarwe behoudt en een kenmerkende textuur geeft.
Het was om deze reden dat de koning van Napels in de 18e eeuw besloot dat slechts twee plaatsen geschikt waren om de tarwe te verbouwen voor de rest van de bevolking: Napels en Gragnano (IGP staat voor een “gegarandeerd streekproduct”). De durumtarwe moest bovendien vermengd worden met het calciumarme bronwater van de Monti Lattari gebergte.
Alle pasta van Pastificio D'Aniello IGP worden gemaakt van het beste grofkorrelige griesmeel van de eerste extractie, dat vervolgens wordt vermengd met zuiver bronwater uit de Monti Lattari-bron. Het traditionele trekken van de pasta door bronzen mallen en het lange en delicate droogproces bij lage temperatuur helpen om dit unieke en kwalitatief hoogstaande product af te maken.