Een Ambachtelijke specialiteit uit Siena, Toscane
Panforte is een genot van amandelen, gekonfijte citrusvruchten, honing en kruiden. Knapperig en zoet te gelijk.
Verpakt in decoratieve verpakking 100 gram
Lees meer.
De naam 'Pan forte' is afgeleid van de toevoeging aan een typisch dessert uit de vroege middeleeuwen van gedroogd fruit, waardoor de panforte een zure en sterke smaak kreeg. De smaak die het kenmerkt, komt door het gebruik van kruiden. Panforte betekent letterlijk "stevig brood".
Panforte is een perfecte taart als dessert, voor alle familie- of vriendenfeesten. Te genieten met Vin Santo uit Toscane, Marsala, Moscato d'Asti. Deze zoete lekkernij is tijdens de kerstperiode erg populair in heel Italië, maar wordt ook het hele jaar door in Toscane genoten.
Panforte di Siena is een traditionele Italiaanse lekkernij uit de stad Siena in Toscane. Het is een compacte taart gemaakt van honing, suiker, amandelen, hazelnoten, gekonfijt fruit en kruiden zoals kaneel en nootmuskaat. Het resultaat is een rijke en aromatische lekkernij met een perfecte balans tussen zoetigheid en kruiden. Panforte wordt vaak geserveerd als dessert, vergezeld van een glas Vin Santo. Deze traditionele lekkernij, die zijn oorsprong heeft in de middeleeuwen, is een symbool van het culinaire erfgoed van Siena en blijft geliefd bij zowel de lokale bevolking als bezoekers uit de hele wereld
Ingrediënten:
Sinaasappel- en citroenschillen, Tarwebloem, Suiker, Amandelen, Glucosestroop, Honing, Specerijen, Smaakstoffen, Zetmeelwafel. Kan sporen bevatten van andere soorten noten, meel, lecithine, melk en eieren.
De Panforte Margherita werd voor het eerst bereid in 1879 ter gelegenheid van een bezoek van koningin Margherita aan Siena om de Palio te zien. Het was de gelegenheid om een Panforte te presenteren die de evolutie van de smaak en voorkeur van de consument beter weerspiegelde.
In 2014 werd de Panforte Margherita Panforte di Siena IGP na het behalen van de prestigieuze Europese certificering. Siena wordt gezien als de Panfortehoofdstad.