Traditioneel Italiaans kerstgebak
Panettone gevuld met pistache creme, omhuld met chocolade en stukjes pistache. Zonder konfijten en rozijnen
Lekker bij koffie, thee of als dessert en kan eigenlijk niet ontbreken op de kerstontbijttafel
Inhoud: 750 gra
Lees meer.
Panettone gevuld met pistache crème en omhuld met chocolade en stukjes pistache. Zonder rozijnen en konfijten. De panettone van Augusta is geproduceerd volgens de richtlijnen en criteria van het traditionele Italiaanse recept.
Dit product is vrij van conserveermiddelen en kleurstoffen. Ook wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van verse producten.
Het deeg laat men op natuurlijke wijze rijzen, wordt vervolgens langzaam en zorgvuldig gebakken en twaalf uur lang afgekoeld, waardoor de cake zijn unieke smaak krijgt. Met de hand ingepakt!
Inhoud | 750 gram |
Ingrediënten | gebakken cake/kerstbrood met pistache crème |
Gebruik | als ontbijt, als nagerecht met bijvoorbeeld ijs of tussendoor als een heerlijke cake met koffie of thee. |
Tarwebloem, pistachecrème 15% (suiker, glucosestroop, water, pistachepasta 8%, eigeel, zonnebloemolie, magere melkpoeder, melkroompoeder, natuurlijke aroma's, stabilisator: pectine, conserveermiddel: kaliumsorbaat), eieren, suiker , boter, pure chocolade 5% (suiker, cacaomassa, cacaoboter, emulgator: zonnebloemlecithine, natuurlijk vanillearoma – cacao: 51,5% min.), eigeel, melk, natuurlijke gist (tarwe), pistachenotenkorrels 1, 3% en cacaonibs 2% (poedersuiker, tarwezetmeel, niet-zonnebloemolie, cacao 5%, cacaopasta, gelatine), pistachenotenpasta, emulgatoren: mono- en diglyceriden van vetzuren, glucosestroop, natuurlijke aroma's, cacaoboter, zout. Kan andere noten en soja bevatten.
De panettone is een traditioneel Italiaans kerstgebak dat haar oorsprong heeft in Milaan. In Italië is het dan ook het gebak wat je in december zo in de aanloop naar kerstmis overal zult aantreffen. Het is een beetje zoals de oliebol in Nederland, die populariteit heeft de panettone in Italië
De originele panettone is gemaakt van een gerezen deeg gemaakt van water, meel, boter, eieren (eigeel).
Zoals gezegd komt de panettone uit Milaan. Tot ongeveer de jaren '50 bleef dit grotendeels zo. Als gevolg van de industriële productie van panettone werd het product in heel Italië verspreid, voornamelijk via de grote winkelketens. Vandaag de dag is de taart een typisch Italiaans zoete lekkernij. Zo heeft de panettone sinds 2005 zelfs een beschermde status, met daarbij een voorschrift die de specificaties verstrekt voor het maken van een goede panettone. De cake wordt ook geëxporteerd als een zoet symbool van Kerstmis in vele landen.
De panettone kenmerkt zich door haar luchtige structuur en zoete smaak. Dat is bij deze panettone niet anders.
Kwaliteit & Traditie sinds 1945
AUGUSTA Panettoni werd in 1945 in Milaan opgericht door een meester-patissier, volgens het traditionele 'Panettone Milano'-recept.
jIn de Jaren 80 werden traditie en ervaring die in de eerste 35 jaar van activiteit waren opgebouwd, doorgegeven aan de volgende generatie banketbakkers, waarbij de traditie van kwaliteit in de producten van Augusta werd gehandhaafd. In de daaropvolgende jaren werd de panettoni- en colombe-baklijn gemoderniseerd.
Tegenwoordig staat Augusta Panettoni, net als in het begin, voor passie en zorg voor zijn producten en voor zijn klanten. Augusta-producten staan synoniem voor kwaliteit, traditie en passie.
Traditioneel Italiaanse gebak
Met de hand verpakt
Luchtig met pistache crème
Augusta Panettoni was started in 1945 in Milan by a master pastry chef, custodian of the traditional "Panettone Milano" recipe. Today, as then, the master bakers at Augusta are the custodians of the secret of the special leavening agent, which it mix with the best butter in Europe, exquisite candied fruits and the best quality raisins, together with other first choice ingredients, in order to give life to this delicious 500g Classic Panettone. The dough is left to rise naturally, then cooked slowly and carefully and allowed to cool for a full twelve hours, giving the cake its unique taste and flavour.