Traditioneel Italiaans kerstgebak
Met salted caramel topping en vulling (GEEN rozijnen en gekonfijte vruchten)
Lekker bij koffie, thee of als dessert en kan bij een Italië liefhebber eigenlijk niet ontbreken op de kerstontbijttafel
Inhoud 750 gram
Lees meer.
Panettone gevuld met salted caramel. Zonder konfijten en rozijnen. De panettone van Augusta is geproduceerd volgens de richtlijnen en criteria van het traditionele Italiaanse recept.
Dit product is vrij van conserveermiddelen en kleurstoffen. Ook wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van verse producten.
Het deeg laat men op natuurlijke wijze rijzen, wordt vervolgens langzaam en zorgvuldig gebakken en twaalf uur lang afgekoeld, waardoor de cake zijn unieke smaak krijgt. Met de hand ingepakt!
Inhoud | 750 gram |
Ingrediënten | gebakken cake/kerstbrood met een heerlijke salted caramel fudge vulling en topping GEEN rozijnen en stukjes konfijt |
Gebruik | als ontbijt, als nagerecht met bijvoorbeeld ijs of tussendoor als een heerlijke cake met koffie of thee. |
Tarwebloem, eieren, boter, suiker, gezouten karamelfudges 12% (suiker, gezoete gecondenseerde melk (melk, suiker), glucosestroop, boter, emulgator: glycerolmonostearaat, zeezout 0,4%, natuurlijke aroma's, zout), melk , natuurlijke gist (tarwe), eigeel, emulgatoren: mono- en diglyceriden van vetzuren, natuurlijke aroma's, zout. Kan noten en soja bevatten.
De panettone is een traditioneel Italiaans kerstgebak dat haar oorsprong heeft in Milaan. In Italië is het dan ook het gebak wat je in december zo in de aanloop naar kerstmis overal zult aantreffen. Het is een beetje zoals de oliebol in Nederland, die populariteit heeft de panettone in Italië
De originele panettone is gemaakt van een gerezen deeg gemaakt van water, meel, boter, eieren (eigeel).
Zoals gezegd komt de panettone uit Milaan. Tot ongeveer de jaren '50 bleef dit grotendeels zo. Als gevolg van de industriële productie van panettone werd het product in heel Italië verspreid, voornamelijk via de grote winkelketens. Vandaag de dag is de taart een typisch Italiaans zoete lekkernij. Zo heeft de panettone sinds 2005 zelfs een beschermde status, met daarbij een voorschrift die de specificaties verstrekt voor het maken van een goede panettone. De cake wordt ook geëxporteerd als een zoet symbool van Kerstmis in vele landen.
De panettone kenmerkt zich door haar luchtige structuur en zoete smaak. Dat is bij deze panettone niet anders.
Traditioneel Italiaanse gebak
Traditioneel verpakt a mano (MET DE HAND) i
Luchtig en zoet (maar niet te zoet)