Traditioneel Italiaans kerstgebak
Romige smaak
Lekker bij koffie, thee of als dessert
Inhoud 750 gram
Lees meer.
Augusta Panettoni werd in 1945 in Milaan opgericht door een meester-patissier, bewaarder van het traditionele recept "Panettone Milano". Vandaag de dag zijn de meesterbakkers van Augusta, net als toen, de bewaarders van het geheim van het speciale rijsmiddel, dat het mengt met de beste boter van Europa, voortreffelijk gekonfijt fruit en rozijnen van de beste kwaliteit, samen met andere eersteklas ingrediënten, om om deze heerlijke 750 Classic Panettone tot leven te brengen. Het deeg laat men op natuurlijke wijze 24 uur rijzen, wordt vervolgens langzaam en zorgvuldig gebakkenen twaalf uur lang afgekoeld, waardoor de cake zijn unieke smaak krijgt.
Inhoud | 750 gram |
Ingrediënten | gebakken cake/kerstbrood |
Gebruik | bij kerst tijdens ontbijt, lunch of bij thee en koffie en dessert |
De panettone is een traditioneel Italiaans kerstgebak dat haar oorsprong heeft in Milaan. In Italië is het dan ook het gebak wat je in december zo in de aanloop naar kerstmis overal zult aantreffen. Het is een beetje zoals de oliebol in Nederland, die populariteit heeft de panettone in Italië
De originele panettone is gemaakt van een gerezen deeg gemaakt van water, meel, boter, eieren (eigeel).
Zoals gezegd komt de panettone uit Milaan. Tot ongeveer de jaren '50 bleef dit grotendeels zo. Als gevolg van de industriële productie van panettone werd het product in heel Italië verspreid, voornamelijk via de grote winkelketens. Vandaag de dag is de taart een typisch Italiaans zoete lekkernij. Zo heeft de panettone sinds 2005 zelfs een beschermde status, met daarbij een voorschrift die de specificaties verstrekt voor het maken van een goede panettone. De cake wordt ook geëxporteerd als een zoet symbool van Kerstmis in vele landen.
De panettone kenmerkt zich door haar luchtige structuur en zoete smaak. Dat is bij deze panettone niet anders.
Traditioneel Italiaanse gebak
Hand verpakt in chique verpakking
Luchtig en zoet