Panettone
De panettone is een traditioneel Italiaans kerstgebak dat haar oorsprong heeft in Milaan. In Italië is het dan ook het gebak wat je in december zo in de aanloop naar kerstmis overal zult aantreffen. Het is een beetje zoals de oliebol in Nederland, die populariteit heeft de panettone in Italië
De originele panettone is gemaakt van een gerezen deeg gemaakt van water, meel, boter, eieren (eigeel).
Zoals gezegd komt de panettone uit Milaan. Tot ongeveer de jaren '50 bleef dit grotendeels zo. Als gevolg van de industriële productie van panettone werd het product in heel Italië verspreid, voornamelijk via de grote winkelketens. Vandaag de dag is de taart een typisch Italiaans zoete lekkernij. Zo heeft de panettone sinds 2005 zelfs een beschermde status, met daarbij een voorschrift die de specificaties verstrekt voor het maken van een goede panettone. De cake wordt ook geëxporteerd als een zoet symbool van Kerstmis in vele landen.
De panettone kenmerkt zich door haar luchtige structuur en zoete smaak. Dat is bij deze panettone niet anders.
Over Augusta
Kwaliteit & Traditie sinds 1945
AUGUSTA Panettoni werd in 1945 in Milaan opgericht door een meester-patissier, volgens het traditionele 'Panettone Milano'-recept.
In de Jaren 80 werden traditie en ervaring die in de eerste 35 jaar van activiteit waren opgebouwd, doorgegeven aan de volgende generatie banketbakkers, waarbij de traditie van kwaliteit in de producten van Augusta werd gehandhaafd. In de daaropvolgende jaren werd de panettoni- en colombe-baklijn gemoderniseerd.
Tegenwoordig staat Augusta Panettoni, net als in het begin, voor passie en zorg voor zijn producten en voor zijn klanten. Augusta-producten staan synoniem voor kwaliteit, traditie en passie.