Pacchero Rigato is een brede korte buisvormige pasta
100% Italiaans durum tarwe en zuiver bronwater uit de Monti Lattari-bron.
Pasta getrokken door bronzen mallen
Droogproces op lage temperatuur en langzame droging tot 28 uur
Inhoud: 500 gram
Lees meer.
De Pacchero rigato IGP is een is een populaire en gewaardeerde korte pasta. De oorsprong ervan ligt in het einde van de 19e eeuw. Kinderen verzamelden destijds vaak 'minuzzaglia' (restjes pasta die op de grond vielen tijdens het droogproces) in de fabrieken. Wanneer een kind probeerde wat van deze resten voor zichzelf te houden en betrapt werd, deelde de fabriekseigenaar als straf een stevige klap uit, wat in het Napolitaans 'een pacchero' heet.
De Pacchero rigato IGP is vooral lekker wanneer u deze vult met een stevige vlees- of vissaus. Een vegetarische vulling van spinazie, ricotta, mozzarella en tomatensaus is natuurlijk ook verrukkelijk.
Pasta uit Gragnano: De hoogst gewaardeerde pasta ter wereld!
Pasta uit Gragnano in Campania, Italië, staat bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit, mede dankzij het unieke lokale microklimaat. De stad, gelegen tussen de Monti Lattari en de Amalfi-kust, profiteert van constante luchtstromen van de Tyrreense Zee. Deze zee- en bergwinden zorgen voor een gelijkmatige, langzame droging van de pasta, wat de natuurlijke smaken van de durum tarwe behoudt en een kenmerkende textuur geeft.
Het was om deze reden dat de koning van Napels in de 18e eeuw besloot dat slechts twee plaatsen geschikt waren om de tarwe te verbouwen voor de rest van de bevolking: Napels en Gragnano (IGP staat voor een “gegarandeerd streekproduct”). De durumtarwe moest bovendien vermengd worden met het calciumarme bronwater van de Monti Lattari gebergte.
Alle pasta van Pastificio D'Aniello IGP worden gemaakt van het beste grofkorrelige griesmeel van de eerste extractie, dat vervolgens wordt vermengd met zuiver bronwater uit de Monti Lattari-bron. Het traditionele trekken van de pasta door bronzen mallen en het lange en delicate droogproces bij lage temperatuur helpen om dit unieke en kwalitatief hoogstaande product af te maken.
Pacchero rigato di Gragnano weegt 500 gram en is handmatig verpakt.