Pacchero Gragnano is een korte brede buisvormige pasta
100% Italiaans durum tarwe en zuiver bronwater uit de Monti Lattari-bron
Pasta getrokken door bronzen mallen
Droogproces op lage temperatuur en langzame droging tot 28 uur
Inhoud: 500 gram
Lees meer.
De Paccheri IGP is bereidt op een traditionele bereidingswijze. Deze buisvormige pasta is breder in doorsnede dan de penne. Doordat de pasta aan de buitenkant geribbeld is hecht de pastasaus erg goed aan de Paccheri.
De Paccheri IGP is vooral lekker wanneer u deze vult met een stevige vlees- of vissaus. Een vegetarische vulling van spinazie, ricotta, mozzarella en tomatensaus is natuurlijk ook verrukkelijk.
Pasta uit Gragnano: De hoogst gewaardeerde pasta ter wereld!
Pasta uit Gragnano in Campania, Italië, staat bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit, mede dankzij het unieke lokale microklimaat. De stad, gelegen tussen de Monti Lattari en de Amalfi-kust, profiteert van constante luchtstromen van de Tyrreense Zee. Deze zee- en bergwinden zorgen voor een gelijkmatige, langzame droging van de pasta, wat de natuurlijke smaken van de durum tarwe behoudt en een kenmerkende textuur geeft.
Het was om deze reden dat de koning van Napels in de 18e eeuw besloot dat slechts twee plaatsen geschikt waren om de tarwe te verbouwen voor de rest van de bevolking: Napels en Gragnano (IGP staat voor een “gegarandeerd streekproduct”). De durumtarwe moest bovendien vermengd worden met het calciumarme bronwater van de Monti Lattari.
Alle pasta van Pastificio D'Aniello IGP worden gemaakt van het beste grofkorrelige griesmeel van de eerste extractie, dat vervolgens wordt vermengd met zuiver bronwater uit de Monti Lattari-bron. Het traditionele trekken van de pasta door bronzen mallen en het lange en delicate droogproces bij lage temperatuur helpen om dit unieke en kwalitatief hoogstaande product af te maken.
De transparante zak Paccheri IGP weegt 500 gram.