Paccheri Rigati pasta is gemaakt van 100% Italiaanse durum tarwe griesmeel en water
Inhoud: 500 gram
Kooktijd 12- 13 minuten
Geperst in bronzen mallen- Pasta al bronzo
Van oorsprong een traditionele pasta soort uit Napels, zuiden van Italië
Lees meer.
De gestreepte pasta! Paccheri rigati pasta is een pastasoort die zijn oorsprong heeft in de regio Campania. Deze pasta is een Napolitaanse traditie. En heeft de vorm van een grote macaroni. Deze pasta wordt vaak gegeten in combinatie met champignons, pompoen, tomatensaus.
Ingrediënten:
100% Italiaans durum tarwe griesmeel (van harde tarwe) en water. 100% natuurlijk grondstoffen.
Bevat Gluten
Kooktijd:
De kooktijd van de Paccheri rigati pasta is 12-13 minuten. Paccheri rigati pasta laat zich makkelijk koken. Tijdens het koken wel even roeren in de pan, zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.
Durum Tarwe
De Paccheri rigati pasta is gemaakt van 100 % durum tarwe dat wordt verbouwd in Zuid Italië, Crotone. Een grove, harde korrel. Door de hoge kwaliteit aan tarwe, het gebruik van bronzen mallen en langzame droogtijd, krijgt deze pasta zijn bekende 'bite'.
Over Pastificio Astorini Pasta
Een pakket Pasta Astorino vertelt de sfeer, de typischheid, de boerentraditie en de smaken uit het verleden en een stukje van Calabrische en Italiaanse gedachtegoed
Pastificio Astrino komt uit het agrarisch gebied in Calabrië, waar men nog rijk is aan allerlei familietradities.
Pasta maken is een kunst. Deze kunst is ontstaan en ontwikkeld in de landelijke omgeving van Crotone. Een goed klimaat en vruchtbare grond zijn een van de belangrijkste ingrediënten. Deze streek wordt gekenmerkt door wijngaarden, olijfboomgaarden, bossen en graanvelden en water. Allemaal ideale omstandigheden voor het produceren van uitstekend graan.
Het gebruik van griesmeel van harde tarwe en het vakmanschap zijn de basiselementen die zorgen voor de beste kwaliteit van zowel verse als gedroogde pasta.
Door de combinatie van technologie en familietradities ontstonden typische streekproducten. Zoals de Macaroni met de beugel en de Cavatelli.