Modica chocolade met jasmijn
Smaak: zoet, exotisch en met een vleugje muskus
Lekker bij: als dessert, bij wijn, thee of koffie
Inhoud: 100 gram
Deze chocolade is Glutenvrij
Lees meer.
Chocolade met jasmijn. De geur van jasmijn is zoet, exotisch met een vleugje muskus. Op die manier maakt de jasmijn deze chocolade extra bijzonder.
Ingrediënten | cacao (50%), suiker, jasmijn (0,2%) |
Bereiding Modica Chocolade
De Italiaanse chocolade van Modica heeft een zwarte kleur met tinten van bruin en een ruwe structuur met grove korrels. De bereiding vindt plaats bij lage temperaturen van maximaal 35 tot 40 C. Dit geeft de chocolade een doffe kleur en doordat de suiker niet geheel is gesmolten kun je de suikerkorrels lichtjes zien. De cacaomassa wordt vervolgens gemengd met suiker of rietsuiker, specerijen, noten en fruit. Zoals vanille, kaneel, citroen, sinaasappel, jasmijn, gember, rode peper, amandelen en pistache. Het zachte mengsel wordt tenslotte in de bijzondere en kenmerkende Lanni gegoten: de rechthoekige vorm met groeven. Wat Modica chocolade zo intens en uniek maakt, is dat er geen cacaoboter wordt gebruikt en de chocolade vrij is van stoffen zoals plantaardige vetten, soja lecithine en melk.