In het dorpje Campofilone, in het hart van de Italiaanse regio Marche, ligt een deze pastafabriek
Eierpasta
Kooktijd: 1-2 minuten in kokend water of direct in hete saus.
Eieren en durum tarwegriesmeel van onze eigen boerderij
Inhoud 250 gram
Lees meer.
De geschiedenis van de smakelijke Campofilone Maccheroncini IGP heeft een zeer oude oorsprong. De bekendste episode houdt verband met het Concilie van Trente van 1560, waar een gerecht van dunne filamenten gemaakt van meel en eieren uit Campofilone werd aangeboden. Dit was de traditionele pasta van boerenfamilies uit Campofilone, toen ze grote hoeveelheden eieren moesten bewaren die waren geproduceerd door kippen die op het erf waren grootgebracht. De eieren werden vervolgens gemengd om de pastavellen te maken die het hele jaar door werden gedroogd en bewaard.
Maccheroncini IGP past goed bij gekruide traditionele dressings, zoals vleessauzen, maar ook bij witte vissauzen.
Gemiddelde voedingswaarde
Energie | 1544 Kj- 365 Kcal |
Vet | 66 g |
Koolhydraten | 1,4 g |
Suiker | 2,5 g |
Vezels | 4 g |
Ewitten | 16,6 g |
Zout | 0,13 g |