Lumacone pasta is ideaal voor een ovengerecht.
100% Italiaans durum tarwe griesmeel en zuiver bronwater uit de Monti Lattari-bron.
Pasta getrokken door bronzen mallen
Droogproces op lage temperatuur en langzame droging tot 28 uur
Inhoud: 500 gram
Lees meer.
De prachtige vorm van de Lumacone is een kunstvorm op zich. Eigenlijk is het geen schelp maar een slak naar het Italiaanse woord “lumaca”.
De schelpenpasta Lumacone is door ruwe bronzen mallen geperst en lichtjes gegroefd zodat de schelpen optimaal doordrenkt worden met uw overheerlijke pastasaus.
Vul de pastaschelpen Lumacone met een mix van lente-ui, verse spinazie, ricotta, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en geroosterde pompoen en serveer ze als ovenschotel. Buonissimo.
Pasta uit Gragnano: De hoogst gewaardeerde pasta ter wereld!
Pasta uit Gragnano in Campania, Italië, staat bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit, mede dankzij het unieke lokale microklimaat. De stad, gelegen tussen de Monti Lattari en de Amalfi-kust, profiteert van constante luchtstromen van de Tyrreense Zee. Deze zee- en bergwinden zorgen voor een gelijkmatige, langzame droging van de pasta, wat de natuurlijke smaken van de durum tarwe behoudt en een kenmerkende textuur geeft.
Het was om deze reden dat de koning van Napels in de 18e eeuw besloot dat slechts twee plaatsen geschikt waren om de tarwe te verbouwen voor de rest van de bevolking: Napels en Gragnano (IGP staat voor een “gegarandeerd streekproduct”). De durumtarwe moest bovendien vermengd worden met het calciumarme bronwater van de Monti Lattari gebergte.
Alle pasta van Pastificio D'Aniello IGP worden gemaakt van het beste grofkorrelige griesmeel van de eerste extractie, dat vervolgens wordt vermengd met zuiver bronwater uit de Monti Lattari-bron. Het traditionele trekken van de pasta door bronzen mallen en het lange en delicate droogproces bij lage temperatuur helpen om dit unieke en kwalitatief hoogstaande product af te maken.
Lumacone zit in een mooie transparante verpakking en weegt 500 gram.